11 idéer til dit nytårsbord

Sæt prikken over i'et på årets sidste aften med en smuk bordopdækning. Find inspiration herunder.

En simpel bordopdækning

En enkel bordopdækning behøver ikke at være kedelig. Du kan peppe den op med gyldent bestik og lidt guldglitter på bordet.

Hold pynt og opdækning i en enkelt nuance. Vælg gerne servietter, lys og eventuelt glas i samme farve - på den måde får du et mere gennemgående tema.

Guld glimmer

Dekorer dit nytårsbord med rå service, og lad din nytårspynt bestå af små gyldne detaljer. Dekorer f.eks. dine glas med bladguld eller glimmer, som kan pynte og lyse selv det mest industrielle bord op.

LÆS OGSÅ

"DIY" pynt

DIY behøver ikke være svært eller tidskrævende. Inkluder blot gavebånd med glitter eller lignende rundt om servietten for at skabe et festligt og anderledes udtryk.

Kreativ nytårspynt

Her kan du genbruge din julepynt på en nem og pyntende facon. Hvis du er træt af julepynten, kan du med fordel udskifte julekuglerne med små discokugler under vinglasset.

Hvis du vil peppe bordet yderligere op, kan du vælge stearinlys med glimmer eller farve.

Bladguld

Dekorer det mest fortryllende nytårsbord med grove grene og elementer fra naturen, som snor sig langs bordets midte. Drys sporadisk med glitrende bladguld, og lad det gå igen som et gennemgående tema på både bordkort, menukort og glas.

Lyskæder

Dekorer dit nytårsbord med smukke lyskæder ved at lade dem sno sig hele vejen langs bordet. Her ses lyskæden i form af lysende diskokugler, men kun fantasien sætter grænser for, hvilke lyskæder du kan bruge.

Du kan for eksempel også have en eller flere flotte glasvaser stående, hvori små lysekæder kan lægges ned i og give et smukt udtryk på bordet med en hyggelig belysning.

LÆS OGSÅ

Inkluder naturen

Lige såvel som naturen er julens trend, så følger trenden også med til årets sidste aften. Fyld bordet med friske blomster, og lad det være temaet for årets nytårspynt.

Vælg gerne forskellige blomster eller grene, og bland dem i små fine vaser, som du placerer rundt på bordet. Brug evt. resterne som pynt på en tallerken eller i en servietholder.

Klassiske kontraster

Sort/hvid er eksklusivt og klassisk - og et oplagt tema til nytårsaften. Gør nytårsbordet elegant med sorte julekugler og bredt satinbånd.

Balloner og konfetti

Pynt dit nytårsbord med sølv og sorte balloner i forskellige størrelser og spred lidt tilfældig konfetti, som en løber langs bordets midte. Det skaber en utrolig festlig og levende stemning.

Stjerner og glimmer

Dæk dit nytårsbord i dybe farver, og spred små glitrende stjerner tilfældigt hen over bordet. Det skaber en minimalistisk og festlig stemning og lader de små detaljer komme til sin ret.

Svævende nytårspynt

Glitter og glam er ikke kun forbeholdt spisebordet, men kan også hænge i luften over bordet. Her behøves der ikke bores huller, men tynd tråd og tape vil kunne klare jobbet.

Her er der brugt fjer, der har fået en omgang lim og glimmer, men du kan også bruge små julekugler. Pynten skal bare være let og kunne bæres af tapen.

Du kan også gå på jagt i skoven eller gå ned din lokale blomsterforretning og købe en troldegren. Det bedste ved denne udsmykning er, at bordbomberne og konfettien kan give endnu mere pynt, fest og farver i rummet, når det hænger ned fra grenene.

LÆS OGSÅ