© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

7 idéer til dit nytårsbord

Sæt prikken over i'et på årets sidste aften med en smuk bordopdækning. Læs med og få inspiration til pynt og opdækning til nytårsaften.

Nytår med farver på

Dekorer dit nytårsbord med masser af farver. Lad en farverig buket danne et smukt centrum på bordet og dæk op, som A Table Story har gjort her, med blomstret porcelæn fra Royal Copenhagen, Swirl glastallerken fra Hay og guldbestik fra Cutipol. Brug dug og servietter i afdæmpede farver, så der er plads til at lade de øvrige detaljer shine.

Dæk op med fine stofservietter

Det gælder om at tænke så bæredygtigt og ressourcevenligt som muligt, og et let sted at starte er ved droppe engangsservietter. Skift dem ud med en stofvariant, der kan bruges igen og igen. Vælg en neutral farve som her, der kan styles og bruges i mange forskellige sammenhænge. Gør det nytårsfestligt med guldbestik og perler.

Find sølvbestikket frem

Et flot nytårsbord behøver ikke at være overdådigt for at være festligt. Med øje for detaljen og få, men elegante elementer, kan du dække et smukt og æstetisk bord. Her kommer det fine sølvbestik virkelig til sin rette suppleret af de unikke servietringe. Pift bordet op med et par klassiske nytårsknallerter.

En simpel bordopdækning

En simpel bordopdækning, med pynt og service i en enkelt nuance, behøver ikke at være kedelig. Tværtimod kan det give et mere gennemgående tema, hvis du vælger servietter, lys og eventuelt glas i samme farve. Her er det holdt helt simpelt med gyldent bestik, guldbelagte lysestager og lidt guldglitter på bordet.

Husk: Ethvert nytårsbord kan altid piftes op med et par stjernekastere.

LÆS OGSÅ

Stjerner og glimmer

Dæk dit nytårsbord i dybe farver og spred små glitrende stjerner tilfældigt hen over bordet. Det skaber en minimalistisk og festlig stemning og lader de små detaljer komme til sin ret.

LÆS OGSÅ

BO BEDRE Julebog 2022
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Inkluder naturen

Lige såvel som naturen er julens trend, så følger trenden også med til årets sidste aften.

Tag hele familien med ud på en lille udflugt, hvor I kan samle alverdens skaller, grene, kogler, blade og sten eller andre gode sager, som I efterfølgende kan bruge til at pynte hjemmet med.

Der behøver ikke at gøres meget ved en østersskal, da den er dekorativ nok i sig selv. Sæt et bånd i og hæng dem op, spred dem ud over bordet eller brug dem som smørskåle eller saltkar på bordet. Tilføj glimmer for et endnu mere festligt nytårslook.

Gå all-in med glimmer og bordløber

Hvis der er én aften om året, hvor man må gå all-in på glimmer, glitter, sølv og guld, så er det nytårsaften.

Den rette bordløber kan både tilføje et festlig element, og så kan den også fungere som et beskyttende lag mellem bordet og maden. Dæk op med en bordløber og skab en naturlig midte på bordet og tilføj øvrige skinnende og glimtende elementer efter behov.

LÆS OGSÅ