Hovedret til nytår
© Anders Schønnemann

17 sublime hovedretter til nytår, der tager nytårsmiddagen til det næste niveau

Skyd det nye år i gang med en formidabel menu, der også får smagsløgene til at danse. Her inspirerer vi dig til at lave den helt rigtige hovedret til nytår.

Nytårsaften nærmer sig! Og årets sidste – og muligvis mest festlige – aften skal selvfølgelig fejres med både smag, stil og glæde.

Valget af hovedret er centralt for middagen og for en mindeværdig aften. Uanset om du går efter en klassisk nytårsmenu med oksemørbrad, sprøde hasselback-kartofler og rødvinssauce, en raffineret hovedret med fisk eller en kreativ vegetarisk ret, er nytåret den perfekte anledning til at forkæle smagsløgene.

Vi har gjort det svære arbejde nemmere for dig, og her får du inspiration til hovedretter og tilbehør, der kombinerer elegance og velsmag – og som med garanti vil imponere dine nytårsgæster og sætte prikken over i'et på årets sidste aften.

Velbekomme og rigtig godt nytår!

LÆS OGSÅ

Hjemmelavet gnocchi med hasselnøddepesto

Hovedret til nytårsmiddagen
© Foto: Claes Bech-Poulsen, Opskrifter og styling: Thomas Herman

Skal nytårsmiddagen have et italiensk islæt, kommer du ikke udenom pasta – som altid egner sig til festlige middage.

Er der tilmed vegetarer i selskabet, er denne ret oplagt som hovedret til nytår.

Find opskriften på hjemmelavet gnocchi med hasselnøddepesto her.

Cremet jordskokkesuppe med blåmuslinger

Hovedret til nytår
© Stine Christiansen

Skal din hovedret til nytår byde på fisk, går du ikke galt i byen med blåmuslinger!

Denne lækre, mættende suppe med blåmuslinger og jordskokker har den perfekte balance mellem sødt og salt. Og masser af umami! Spinat, forårsløg og hvidvin giver den sidste dybde til retten.

Find opskriften på jordskokkesuppe med blåmuslinger her.

Dumplings med kylling og sprød kålsalat

Hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Skal din nytårsmiddag byde på asiatiske noter, er dumplings et must! Den sprøde ret kan laves med næsten alt, og den mætter på en god og mere let måde, så der også er plads til masser af cocktails og snacks.

Denne udgave er lavet med kylling og kålsalat og egner sig godt som hovedret efter en forret med fx fisk.

Find opskriften på dumplings med kylling og sprød kålsalat her.

Kalvemørbrad med smørdampede porrer, rødløg og sennepssauce

Hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Skal der kød på bordet, er kalvemørbrad perfekt at servere som nytårshovedret! Her får du en nem og smagfuld ret, hvor tilbehøret sagtens kan tilberedes i forvejen – win!

Find opskriften på kalvemørbrad med smørdampede porrer, rødløg og sennepssauce her.

Lammekrone med spinat-kartoffelcreme, grillede asparges og brændte løg med ramsløgolie

Hovedret til nytår
© Stine Christiansen

Er du – og dine gæster – til lam, bliver nytårsmiddagen udelukkende bedre med lammekrone til hovedret.

Her får du en skøn variant med kartoffelcreme og grillede asparges, der gør den både cremet og frisk.

Find opskriften på lammekrone med spinat-kartoffelcreme, asparges og brændte løg her.

Dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet fiskesauce

Hovedret til nytår
© Anders Schønnemann

En lækker fisk passer som hånd i handske med nytårsmenuen!

Her serveres dampet kuller til hovedret med en frisk salat og en cremet sauce – helt perfekt på nytårsbordet!

Find opskriften på dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet fiskesauce her.

Kalvemørbrad med hasselbackkartofler, shiitakesvampe og salviecreme

Hovedret til nytår
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Sig hej til årets hovedret! 80’ernes hasselbackkartofler møder nutiden i en vidunderlig ret med et stykke kalv, stegte shiitakesvampe og en uimodståelig sauce med moden ost og salvie.

Perfekt som hovedret til nytår!

Find opskriften på kalvemørbrad med hasselbackkartofler, shiitakesvampe og salviecreme her.

Sort risotto med smørstegte kammuslinger og syltet havtorn

Hovedret til nytår
© Anders Schønnemann

En vidunderlig hovedret til nytårsmiddagen, der med sit mørke udseende bidrager med drama på bordet!

I kombination med kammusling og havtorn er dette den perfekte hovedret til nytår, hvis du foretrækker fisk over kød.

Find opskriften på sort risotto med kammusling og havtorn her.

Svinekæber i teriyaki med bagte jordskokker og urtesalat

Hovedret til nytår
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

En sikker vinder på bordet nytårsaften: svinekæber i en skøn sauce af portvin og teriyaki.

De bagte jordskokker og den friske krydderurtesalat tilfører retten en lethed, som går hånd i hånd med det saftige kød – genial som hovedret til nytår!

Find opskriften på svinekæber med bagte jordskokker og urtesalat her.

Marineret lammemørbrad med sauce piment og spinat

Nytårshovedret
© Tia Borgsmidt

Her får dine smagsløg virkelig valuta!

Marineres kødet et par timer inden det steges, bliver det fuldstændig uimodståeligt. En nytårshovedret, der er tæt på umulig at glemme. Kødet får lækkert selskab af en sauce på rød peber og fløde samt en spinatsalat med modnet havarti. Mums!

Find opskriften på marineret lammemørbrad med sauce piment og spinat her.

Portvinsbraiserede svinekæber med jordskokker og gammel knas

Hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Forkæl dine gæster med en nytårshovedret, de sent vil glemme.

Langtidsbraiserede svinekæber smager guddommeligt. Og i selskab med jordskokker, hasselnødder og en uimodståelig gammelknas er den et sikkert indslag i nytårsmenuen!

Find opskriften på portvinsbraiserede svinekæber med jordskokker og gammel knas her.

Rimmet havtaske med sennepsfløde, brombær og baconknas

Hovedret til nytår
© Ulf Svane

Egentlig er den en forret, men den rimmede havtaske lavet med både fløde og bacon kan sagtens serveres som hovedret til nytår. Særligt hvis du elsker fisk og gerne vil sammensætte en lidt lettere menu.

Find opskriften på rimmet havtaske med sennepsfløde, brombær og baconknas her.

Unghanebryst serveret med ærter i bælg, spinat og sauce blanquette

Hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Unghanens lyse kød er let og lækkert og passer perfekt som hovedret til en nytårsmiddag, der ikke må være for tung.

Sat sammen med ærter og spinat får den et sommerligt islæt og kan derfor med fordel kombineres med en lidt tungere forret og dessert.

Find opskriften på unghanebryst serveret med ærter i bælg, spinat og sauce blanquette her.

Braiserede svinekæber med syltede kantareller og jordskokkechips

Hovedret til nytår
© Ulf Svane

En skøn og varm hovedret, der egner sig perfekt til nytårsmiddagen!

Sammen med rødvin får du en hovedret, der med garanti vil blive et hit hos dine gæster.

Find opskriften på braiserede svinekæber med kantareller og jordskokkechips her.

Svinebryst med quinoa, brombær og græskar

Hovedret til nytår
© Anders Schønnemann

Her får du en hovedret, der i den grad er ventetiden værd – også ventetiden frem mod årets sidste dag.

Har du først smagt svinebryst tilberedt ved svag varme, er du ikke i tvivl om, at den fortjener at være hovedretten til nytår!

Find opskriften på svinebryst med quinoa, brombær og græskar her.

Trøffelrisotto med stegte kejserhatte, pecorino og kål

Vegetarisk hovedret til nytår
© Tia Borgsmidt

Skal nytårshovedretten være vegetarisk, er en trøffelrisotto et stensikkert valg.

Trøffel er i sig selv et festligt indslag, der hæver enhver ret til det næste niveau – og denne vil du ikke fortryde at servere til nytår!

Find opskriften på trøffelrisotto med stegte kejserhatte, pecorino og kål her.

Oksemørbrad med glaserede rødbeder, brombær og svampesauce

Hovedret til nytår
© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Server denne flotte hovedret til nytår. Oksemørbrad, cremet flødesauce og saftige rødbeder er opskriften på den perfekte hovedret!

Du finder opskriften på oksemørbrad med glaserede rødbeder, brombær og svampesauce her.

LÆS OGSÅ