UNGHANEBRYST, ÆRTER I BÆLG, SPINAT, SAUCE BLANQUETTE
© TIA BORGSMIDT

Unghanebryst serveret med ærter i bælg, spinat og sauce blanquette

Unghanens lyse kød er let og lækkert og passer perfekt som hovedret på sommerbordet.

Unghanebryst serveret med ærter i bælg, spinat og sauce blanquette

4 Personer

Det skal du bruge:

Unghanebryst

  • 4 unghanebryststykker
  • Olivenolie
  • Flagesalt og peber
  • 10 g smør

Garniture

  • 200 g frisk spinat
  • Olivenolie
  • 300 g ærter i bælg

Sauce blanquette

  • 200 g smør
  • 2 ½ dl bouillon
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk. cremefraiche 38 %
  • Citron
  • Flagesalt og peber

Servering

  • 600 g små kartofler
  • 10 g smør
  • 1 potte ærteskud
  • Flagesalt

Sådan gør du:

Unghanebryst

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Dup kødet tørt og pensl det med lidt olivenolie.
  3. Krydr med flagesalt og peber.
  4. Smelt smørret på en pande og brun unghanebryststykkerne på begge sider.
  5. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i ovnen i ca. 10 min. til kødsaften er klar.

Garniture

  1. Rens spinaten. Er du ikke vild med helbladet frisk spinat, så steg den et kort øjeblik på en varm pande i lidt olivenolie, til den falder lidt sammen.
  2. Krydr med flagesalt og peber.
  3. Bælg ærterne.

Sauce blanquette

  1. Kom smør og bouillon i en lille gryde og varm op, til smørret smelter.
  2. Kom æg, æggeblommer og cremefraiche i en blender og pisk det godt sammen.
  3. Tilsæt smørblandingen, mens du fortsat blender.
  4. Hæld saucen tilbage i gryden og varm op, til den legerer. Den må endelig ikke få for meget varme.
  5. Smag til med citronsaft, flagesalt og peber.
  6. Skiller saucen, kan den samles ved at blive blendet lidt igen.

Servering:

  1. Skur kartoflerne og kog dem lige netop møre.
  2. Anret kartoflerne i en skål med lidt smør og ærteskud og krydr med lidt flagesalt.
  3. Læg et unghanebryst på hver tallerken og anret med spinat, ærter og sauce blanquette.

TIP:

Unghanebryststykkerne kan også grilles, hvis du foretrækker det. Først ved høj varme, derefter ved middelvarme. Grill i ca. 5 min. på hver side, til kødsaften er klar.