
Unghanebryst serveret med ærter i bælg, spinat og sauce blanquette
Unghanens lyse kød er let og lækkert og passer perfekt som hovedret på sommerbordet.
AfLone Kjær
Unghanebryst serveret med ærter i bælg, spinat og sauce blanquette
4 Personer
Det skal du bruge:
Unghanebryst
- 4 unghanebryststykker
- Olivenolie
- Flagesalt og peber
- 10 g smør
Garniture
- 200 g frisk spinat
- Olivenolie
- 300 g ærter i bælg
Sauce blanquette
- 200 g smør
- 2 ½ dl bouillon
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 2 spsk. cremefraiche 38 %
- Citron
- Flagesalt og peber
Servering
- 600 g små kartofler
- 10 g smør
- 1 potte ærteskud
- Flagesalt
Sådan gør du:
Unghanebryst
- Tænd ovnen på 200°.
- Dup kødet tørt og pensl det med lidt olivenolie.
- Krydr med flagesalt og peber.
- Smelt smørret på en pande og brun unghanebryststykkerne på begge sider.
- Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i ovnen i ca. 10 min. til kødsaften er klar.
Garniture
- Rens spinaten. Er du ikke vild med helbladet frisk spinat, så steg den et kort øjeblik på en varm pande i lidt olivenolie, til den falder lidt sammen.
- Krydr med flagesalt og peber.
- Bælg ærterne.
Sauce blanquette
- Kom smør og bouillon i en lille gryde og varm op, til smørret smelter.
- Kom æg, æggeblommer og cremefraiche i en blender og pisk det godt sammen.
- Tilsæt smørblandingen, mens du fortsat blender.
- Hæld saucen tilbage i gryden og varm op, til den legerer. Den må endelig ikke få for meget varme.
- Smag til med citronsaft, flagesalt og peber.
- Skiller saucen, kan den samles ved at blive blendet lidt igen.
Servering:
- Skur kartoflerne og kog dem lige netop møre.
- Anret kartoflerne i en skål med lidt smør og ærteskud og krydr med lidt flagesalt.
- Læg et unghanebryst på hver tallerken og anret med spinat, ærter og sauce blanquette.
TIP:
Unghanebryststykkerne kan også grilles, hvis du foretrækker det. Først ved høj varme, derefter ved middelvarme. Grill i ca. 5 min. på hver side, til kødsaften er klar.