Opskrift på svinekæber med rodfrugter
© Tia Borgsmidt

Portvinsbraiserede svinekæber med jordskokker og gammel knas

Forkæl dem du holder af med denne fantastisk vinterret, der er fyldt med smag og gode råvarer.

Portvinsbraiserede svinekæber med jordskokker og gammel knas

Langtidsbraiserede svinekæber smager guddommeligt. Her i selskab med jordskokker, hasselnødder og en knasende uimodståelig ost.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

    Svinekæber

    • 1 løg
    • 4 afpudsede svinekæber
    • 1 spsk. hvedemel
    • Olivenolie til stegning
    • 1 fed hvidløg
    • ½ dl balsamicoeddike
    • 1¼ dl portvin
    • 1 dl bouillon
    • kviste rosmarin
    • 1 laurbærblade
    • 37 g smør til montering
    • Flagesalt og peber

    Bagte jordskokker med gammel knas

    • 375 g jordskokker
    • 1 spsk. olivenolie
    • Flagesalt og peber
    • Arla Unika Gammel Knas
    • 2 spsk. afskallede hasselnødder

    Sådan gør du:

    Svinekæber

    1. Pil og hak løgene.
    1. Tjek, at svinekæberne er ordentligt afpudsede. Vend dem i hvedemel.
    1. Varm lidt olie i en stegegryde og svits løg og hvidløg. Tag løgene op.
    1. Hæld lidt olie i gryden og brun kødet på begge sider.
    1. Kom løgene tilbage i gryden.
    1. Hæld balsamicoeddike på – det river lidt i næsen, når det koger op. Lad det simre til eddiken er kogt ind til det halve.
    1. Hæld nu portvin og bouillon ved.
    1. Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1 ½ time.
    1. Tag svinekæberne op og hold dem varme.
    1. Kog saucen lidt ind, montér med smør, og smag til med flagesalt og peber.

    Bagte jordskokker med Gammel Knas

    1. Skur jordskokkerne og skær dem i mindre stykker.
    1. Vend med olivenolie og fordel dem på bagepapir.
    1. Krydr med flagesalt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 225º.

    Servering

    1. Anret de portvinsbraiserede svinekæber på tallerkener med sauce og bagte jordskokker.
    1. Drys hakkede hasselnødder og revet Gammel Knas over jordskokkerne, og nyd straks.

    LÆS OGSÅ