Dumplings
© Tia Borgsmidt

Dumplings med kylling og sprød kålsalat

Uimodståelige hjemmelavede dumplings, som gemmer på velsmagende kylling. Servér dumplings med en sprød kålsalat, som varieres, afhængigt af hvilken type kål du har i grøntsagsskuffen. Gyozapapir fås i velassorterede supermarkeder.

Dumplings med kylling og sprød kålsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Sprød kålsalat

  • ¼ spidskål eller lille hvidkål
  • 50 g grønkål
  • ¼ tsk. flagesalt
  • ¼ tsk. sukker
  • ½ lille broccoli
  • 50 g sugarsnaps
  • ½ bundt frisk koriander
  • 1 spsk. saltede cashewnødder

Dressing

  • ¼ rød chili
  • 5 g frisk ingefær
  • ½ spsk. eddike
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sojasauce

Dumplings

  • ½ gulerod
  • ½ løg
  • 150 g hakket kyllingekød
  • ¼ rød chili
  • 5 g frisk ingefær
  • 1 spsk. sojasauce
  • ½ spsk. olie
  • ½ spsk. majsstivelse

Desuden

  • 15 stykker gyozapapir
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ dl vand

Tilbehør

  • chilisauce

Sådan gør du

Sprød kålsalat

  1. Fjern de yderste blade og stokken af kålen, og snit de to slags kål fint.
  1. Kom kålen i en skål, og drys med flagesalt og sukker, og kram den godt.
  1. Del broccoli i buketter, og damp i 2 min.
  1. Afdryp broccolien, og vend med kål.

Dressing

  1. Flæk 1 chili, skrab kernerne ud, og hak chilien fint – gem halvdelen til dumplings.
  1. Riv 20 g ingefæren – gem halvdelen til dumplings.
  1. Rør eddike med olie, chili og ingefær.
  1. Smag til med sojasauce, og vend dressingen i kålen.
  1. Anret salaten, og top med snittede sugarsnaps, frisk koriander og cashewnødder.

Dumplings

  1. Skræl guleroden, og riv den på den grove side af et rivejern.
  1. Pil og hak løget fint.
  1. Rør kød med chili, ingefær, gulerødder og løg sammen med sojasauce, olie og majsstivelse til en fars.
  1. Læg et stykke gyozapapir på et skærebræt, og læg en teskefuld af fyldet på den ene side af hvert stykke gyozapapir.
  1. Fugt kanterne med vand, og fold dem sammen på midten som en halvmåne.
  1. Lav små folder rundt i kanten – brug evt. en gaffel. Fortsæt, indtil alt fyldet er brugt.
  1. Opvarm olie i en lille pande, og steg gyozaerne i 2 min. på hver side, til de har en flot stegeskorpe.
  1. Skru ned for varmen, og tilsæt vand.
  1. Læg låg på, og damp gyozaerne i 2-3 min., til de er møre.

Servering

  1. Servér dumplings med sprød kålsalat og chilisauce.
Dumplings

Keramiksalatskål fra House Doctor, spisepinde fra Den Kinesiske Butik.

© Tia Borgsmidt