østers på et fad
© Tia Borgsmidt

23 lækre bud på forretten til din nytårsmiddag

Det er ved at være tid til nytårsmiddagen! Og forretten skal du ikke undervurdere. Nytårsforretten sætter scenen for den resterende menu og for selskabets smagsløg. Her får du 23 bud på lækre og smagfulde forretter, du kan imponere dine nytårsgæster med – og alle opskrifterne, selvfølgelig!

Forretter til nytår

Har du styr på din nytårsmiddag? Ellers er der hjælp at hente!

Uanset om forretten til nytår skal byde på østers, hummertoast, kaviar, små sliders, lækker pasta eller hapsere med et asiatisk twist, så finder du opskriften her.

BO BEDREs madunivers bugner med opskrifter, men bare rolig! Vi har gjort det hårde arbejde for dig og har herunder samlet de 23 ultimativt bedste bud på forretten til nytår.

Find din favorit, haps opskriften og voila...

Godt nytår!

LÆS OGSÅ

Saltbagte rødbeder og burrata

Saltbagte rødbeder og burrata med et mellemøstligt twist
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

I denne forret får den cremede burrata modspil fra det mellemøstlige køkken i form af den velsmagende krydderiblanding za'atar.

Krydderiblandingen er nem at lave og smager skønt med bagte rødbeder og lækker burrata.

Find opskriften på saltbagte rødbeder med burrata her.

Skaldyrssliders

Forret til nytår med skalddyr
© Anders Schønnemann

Sliders går man aldrig galt i byen med! Her får de lige et nøk opad, og kombinationen mellem de luftige hvedeboller og skaldyrssalaten er en perfekt start på nytårsmenuen.

opskriften på skaldyrsslider her.

Gratinerede østers

Gratinerede østers

Flere og flere tager østerstrenden til dig, og det er sjovt at servere forskellige typer. For nybegyndere kan det være en god idé at gratinere dem, enten på den måde, vi viser her, eller ved at prøve Østers Rockefeller. Krystalchampagneskåle og -glas er fra Dora, dybe tallerkener er Creatures fra Royal Copenhagen og skeerne i mat stål er fra Georg Jensen.

© Tia Borgsmidt

Østers og champagne er en perfekt kombination til nytårets forret! Her serveres gratinerede østers, som er en god måde at spise østers på for nybegyndere.

opskriften på graniterede østers her.

Og skulle du have brug for hjælp til at lære at elske østers, så læs denne artikel, hvor Kødbyens Fiskebar kommer med gode råd.

Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

// Den stegte polenta er toppet med gedeost, timian og en hjemmelavet chutney på blommer. Italien møder Danmark og går op i den sprøde firkant. Tallerkenerne er fra Tavola Mia. Baggrunden er malet med Flügger- maling nr. 04 Green Secret

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Italien møder Danmark i denne lækre kombination af sprødstegt polenta, gedeost, frisk timian og hjemmelavet chutney lavet på blommer.

Retten er smuk og delikat og fungerer som en god forret til en lækker nytårsmenu. Desuden er den oplagt, hvis der er vegetarer i selskabet, eller hvis hele nytårsmenuen skal være vegetarisk.

Find opskriften på stegt polenta med gedeost her.

Cremet burrata med syltet citron

Forret til nytår med burrata
© Anders Hjerming

En lækker forret, hvor flere elementer kan laves på forhånd, så du kan tage den mere med ro på den store dag (genialt!)

Desuden et fantastisk bud på en nytårsforret, hvis temaet er italiensk eller selskabet elsker ost.

opskriften på burrata med syltet citron her.

Hummertoast med kaviar

Hummertoast med kaviar
© Tia Borgsmidt

Det bliver næsten ikke mere nytårsagtigt end hummer kombineret med kaviar. Denne lille smagfulde anretning består af en smørbagt briochebolle toppet med cremet hummer og kaviar.

Og så kan nytårsmiddagen ellers komme an!

Find opskriften på hummertoast med kaviar her.

Og vil du blive klogere på kaviar, finder du vores store kaviar-guide her, hvor kaviar-ekspert Alex Klemensen deler ud af sin viden og guider til de forskellige typer kaviar.

Torskecarpaccio med citronkaviar og wasabi-creme

Torskecarpaccio

// Fad fra Lov i Listed.

© Stine Christiansen

Denne smagfulde ret med et lækkert, syrligt tvist er perfekt som forret til nytår.

Du skal begynde på torskecarpaccioen mindst to dage før, dine gæster kommer, men til gengæld gør det selve aftenen nemmere!

Find opskriften på torskecarpaccio her.

Kold agurkesuppe med lakserogn

Forret til nytår: Kold agurkesuppe
© Stine Christiansen

Endnu et oplagt bud på en forret til nytår – særligt, hvis du kører en grøn menu. Og så er den et godt alternativ til en klassisk salat.

Lige så smuk og æstetisk som den friske suppe ser ud, ligeså let og elegant er smagen.

Find opskriften på kold agurkesuppe med lakserogn her.

Østers med vinaigrette

østers på et fad

Østerstrenden breder sig i disse år til flere og flere, og det er sjovt at servere forskellige typer – både danske og fx irske. For nybegyndere er det en god idé at gratinere dem, enten på den nemme måde, vi viser her, eller prøv Østers Rockefeller. Krystalchampagneskåle og glas fra Dora, dyb tallerken, Creatures, fra Royal Copenhagen, skeer i mat stål fra Georg Jensen.

© Tia Borgsmidt

Østers går nærmest hånd i hånd med nytår!

Her er en lækker lille forret med to slags vinaigrette, som er perfekt til et glas bobler på årets sidste aften. Kan også serveres som appetizer til Dronningens Nytårstale.

Find opskriften på gratinerede østers med vinaigrette her.

Sprøde ricotta-toasts

Sprøde ricotta-toasts

// Ricottatoast med ærter toppes med brøndkarse og kan laves, lige inden gæsterne kommer, og nydes som en lille velkomstsnack. Dugen i hør er fra Himla.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Biks denne lækre velkomstsnack sammen på ingen tid og nyd den herefter med dine nytårsgæster.

En simpel ret, som med garanti vil falde i god jord hos alle – den fungerer upåklageligt som nytårsforret!

opskriften på ricotta-toast her.

Hummershots

Hummerbisque: Perfekt forret til nytår
© Anders Schønnemann

Hummerbisque er efterhånden en klassiker til nytår og kan år efter år findes som nytårsforret i mange danske hjem.

Her serveres den som shots, så der er plads til hele to forretter. Genialt!

opskriften på hummerbisque ala shots her.

Blomkål bagt i krydderurter

Blomkål bagt i krydderurter
© Foto: Anders Schønneman

Her får du et sundt og prisvenligt, men samtidig lækkert og smagfuldt, forslag til forretten i nytårsmenuen.

Denne ret kombinerer nemlig blomkål, citroncreme, radiser, sprødt brød og krydderurter. Også oplagt til en vegetatisk nytårsmenu!

Find opskriften på bagt blomkål her.

Crispy ravioli med tomatsalat

Forret til nytår med ravioli
© Anders Schønnemann

En nem forret, der kan snyde dine gæster til at tro, den er stjålet fra en af byens bedste restauranter.

Og er du – og dine gæster – til det italienske køkken, er det her forretten til jer!

Find opskriften på ravioli med tomatsalat her.

Hvide asparges med rugknas

Hvide asparges med rugknas

// Hvide asparges er en af den tidlige sommers lækreste råvarer. De er også ret kostbare, så vælg så friske eksemplarer som muligt, så du reducerer spild. Du kan sagtens bruge de kasserede dele og skrællerne i en sommersuppe. Keramiktallerkener, skåle og kande fås i fine pasteller og er fra Tybo Art and Craft, bestik fra Kay Bojesen. Baggrundene i denne menu er malet med Flügger-­maling nr. 44, Canyon Beige, og Flügger-maling nr. 58, English Mist.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Hvem er ikke vild med lækre, hvide asparges?

Den delikate grøntsag serveres her i en cremet Sauce Mousseline og sammen med sprød rugbrødsknas, som giver de hvide asparges kant og karakter – præcis som en nytårsforret skal være.

Find opskriften på hvide asparges med rugknas her.

Stracciatella med caviar

Forret til nytår med kaviar
© Anders Hjerming

Okaaaay. Her er en nytårsforret af øverste skuffe.

Caviar er en højtelsket luksus-spise. Og kombineret med cremet stracciatella når den nye højder. Prøv selv – du bliver ikke skuffet!

Find opskriften på straciatella med caviar her.

Frisklavet pasta med sort vintertrøffel

Forret til nytår med pasta og trøffel
© Anders Hjerming

Den ene ting i livet, man ikke kan få nok af: trøfler.

Denne forret er så lækker, at du ville ønske, at den også kunne udgøre hovedretten og desserten til den store nytårsmiddag. Start med forretten!

Find opskriften på frisklavet pasta med trøffel her.

Appetizer med laks og avocado

Lækker laksehaps i avocado

// Laksehaps i avocado er en nem forret, hvor den friske dild og de sprøde radiser giver den fede laks og avocado et fint modspil. Tallerkenerne er fra Lone Schubert og Casa, og keramikskålene er fra Helle Hansen. Servietterne er syet i stof fra Liberty.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

En simpel, sund og ikke mindst indbydende forret bestående af frisk dild og sprøde radiser, som giver den fede laks og avocado et lækkert modspil.

Find opskriften på laksehapsere med avocado her.

Rispapirwraps med kylling og urter

Rispapirwraps med kylling og urter
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Lad dig inspirere af det vietnamesiske køkken og server disse lækre rispapirwraps med kylling, lime, kokos og lækre urter som forret til nytårsmiddagen.

De er nemme at lave, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan fylde dem med.

Find opskriften på rispapirwraps med kylling her.

Tatar med misodressing

Vegetarisk forret til nytår
© Anders Schønnemann

For kødelskerne er denne forret perfekt. Den smagfulde tatar kommer med et lille twist af asiatiske toner.

Find opskriften på tatar med misodressing her.

Stegt polenta, svampe og burrata

Stegt polenta, svampe og burrata
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

De her lækre polenta-‘crostini’ egner sig perfekt som forretten til nytår – de er nemlig super nemme at lave, og det meste kan tilberedes i forvejen.

På den måde kan du nyde maden og det gode selskab fuldt ud fremfor at stå i køkkenet – what's not to like?

Du finder opskriften på stegt polenta med svampe og burrata her.

Østers med champagne og caviar

Østers med kaviar og champagne
© Søren Gammelmark

Skal nytåret skal være ekstravagant og ligne noget fra The Great Gatsby, men stadig være overkommeligt at hoste? Så er denne forret spot on.

Få den (overraskende) nemme opskrift på østers med champagne og kaviar her.

"Crudité" med asparges og blød gedeost

Forret — 29.7.19 "Crudité" med asparges og blød gedeost
© Anders Schønnemann

Gør det enkelt, let og lækkert med denne æstetisk flotte forret bestående af elegante, tyndtskårede grøntsager serveret med gedeost og vinaigrette.

Du finder opskriften på crudite med asparges og gedeost her.

Butterdejsruller med krydret æblefars og relish

Butterdejsruller med krydret æblefars og relish
© Stine Christiansen

Lad en delikat portion af disse kødfyldte butterdejsruller udgøre forretten eller velkomstsnacken nytårsaften.

I denne opskrift får butterdejsrullerne selskab af en krydret relish af løg og æbler.

Du finder opskriften på butterdejsruller med krydret æblefars og relish her.

LÆS OGSÅ