23 lækre bud på forretten til din nytårsmiddag

Forretten skal man ikke undervurdere, det er nemlig den ret, som sætter scenen for resten af menuen og dermed for resten af aftenen. Vi giver dig her 23 bud på lækre og smagfulde forretter, som du kan imponere dine gæster med.

Saltbagte rødbeder og burrata med et mellemøstligt twist
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Saltbagte rødbeder og burrata med et mellemøstligt twist

I denne forret får den cremede burrata modspil fra det mellemøstlige køkken i form af den velsmagende krydderiblanding za'atar. Krydderiblandingen er nem at lave og smager skønt med bagte rødbeder og lækker burrata.

Find opskriften her.

© Anders Schønnemann

Skaldyrssliders

Kombinationen af de luftige hvedeboller og skaldyrssalat er en perfekt start på nytårsmenuen.

Find opskriften her.

Gratinerede østers

Østerstrenden breder sig i disse år til flere og flere, og det er sjovt at servere forskellige typer – både danske og fx irske. For nybegyndere er det en god idé at gratinere dem, enten på den nemme måde, vi viser her, eller prøv Østers Rockefeller. Krystalchampagneskåle og glas fra Dora, dyb tallerken, Creatures, fra Royal Copenhagen, skeer i mat stål fra Georg Jensen.

© Tia Borgsmidt

Gratinerede østers

Østers og champagne er en perfekt kombination til nytår! Her serveres gratinerede østers, som er en god måde at spise østers på for nybegyndere. Prøv dem lige her!

Find opskriften her.

– Og hvis du har brug for hjælp til at lære at elske østers, så læs denne artikel, hvor Kødbyens Fiskebar kommer med gode råd.

Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

// Den stegte polenta er toppet med gedeost, timian og en hjemmelavet chutney på blommer. Italien møder Danmark og går op i den sprøde firkant. Tallerkenerne er fra Tavola Mia. Baggrunden er malet med Flügger- maling nr. 04 Green Secret

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

Italien møder Danmark i denne lækre kombination af sprødstegt polenta, gedeost, frisk timian og hjemmelavet chutney lavet på blommer.

Retten er smuk og delikat og fungerer som en god start på en lækker menu.

Find opskriften her.

© Anders Hjerming

Cremet burrata med syltet citron

En lækker forret, hvor flere elementer kan laves på forhånd, så du kan tage den mere med ro på den store dag.

Opskriften finder du her.

Hummertoast med kaviar
© Tia Borgsmidt

Hummertoast med kaviar

Denne lille smagfulde anretning består af en smørbagt briocheboller toppet med cremet hummer og kaviar.

Find opskriften her.

– Og vil du blive klogere på caviar, så læs vores store caviar-guide, hvor caviar-eksperten Alex Klemensen deler ud af sin viden og guider til de forskellige slags caviar.

Torskecarpaccio

// Fad fra Lov i Listed.

© Stine Christiansen

Torskecarpaccio med citronkaviar og wasabi-creme

Denne smagfulde ret med et lækkert, syrligt tvist er perfekt som forret. Du skal begynde på torskecarpaccioen mindst to dage før, dine gæster kommer, og det betyder, at den er nem at have med at gøre på selve aftenen.

Find opskriften her.

© Stine Christiansen

Kold agurkesuppe med lakserogn

Lige så smuk og æstetisk som denne friske suppe ser ud, ligeså let og elegant er smagen.

Find opskriften her.

Østerstrenden breder sig i disse år til flere og flere, og det er sjovt at servere forskellige typer – både danske og fx irske. For nybegyndere er det en god idé at gratinere dem, enten på den nemme måde, vi viser her, eller prøv Østers Rockefeller. Krystalchampagneskåle og glas fra Dora, dyb tallerken, Creatures, fra Royal Copenhagen, skeer i mat stål fra Georg Jensen.

© Tia Borgsmidt

Østers med to slags vinaigrette

En lækker lille forret, som er perfekt til et glas bobler på årets sidste aften. Kan også serveres som appetizer til Dronningens Nytårstale.

Find opskriften her.

Sprøde ricotta-toasts

// Ricottatoast med ærter toppes med brøndkarse og kan laves, lige inden gæsterne kommer, og nydes som en lille velkomstsnack. Dugen i hør er fra Himla.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Sprøde ricotta-toasts

Biks denne lækre velkomstsnack sammen på ingen tid og nyd den herefter med dine nytårsgæster. En simpel ret, som med garanti vil falde i god jord hos alle.

Du finder opskriften her.

© Anders Schønnemann

Hummershots

Hummerbisque er efterhånden en klassiker til nytår. Her serveres den som shots, så der er plads til hele to forretter.

Find opskriften her.

Blomkål bagt i krydderurter
© Foto: Anders Schønneman

Blomkål bagt i krydderurter

Her får du et sundt og prisvenligt, men samtidig lækkert og smagfuldt, forslag til den første ret i nytårsmenuen. Denne ret kombinerer nemlig blomkål, citroncreme, radiser, sprødt brød og krydderurter.

Find opskriften her.

© Anders Schønnemann

Crispy ravioli med tomatsalat

En nem forret, der kan snyde dine gæster til at tro, den er stjålet fra en af byens bedste restauranter.

Find opskriften her.

Hvide asparges med rugknas

// Hvide asparges er en af den tidlige sommers lækreste råvarer. De er også ret kostbare, så vælg så friske eksemplarer som muligt, så du reducerer spild. Du kan sagtens bruge de kasserede dele og skrællerne i en sommersuppe. Keramiktallerkener, skåle og kande fås i fine pasteller og er fra Tybo Art and Craft, bestik fra Kay Bojesen. Baggrundene i denne menu er malet med Flügger-­maling nr. 44, Canyon Beige, og Flügger-maling nr. 58, English Mist.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Hvide asparges med rugknas

Hvem er ikke vild med lækre, hvide asparges?

Her serveres de i en cremet Sauce Mousseline og sammen med sprød rugbrødsknas, som giver de hvide asparges kant og karakter – præcis som en nytårsforret skal være.

Find opskriften her.

© Anders Hjerming

Stracciatella med caviar

Caviar er en højtelsket luksus-spise. Kombineret med cremet stracciatella når den nye højder.

Du kan finde opskriften her.

© Anders Hjerming

Frisklavet pasta med sort vintertrøffel

Den ene ting i livet, man ikke kan få nok af: trøfler. Denne forret er så lækker, at du ville ønske, at den også kunne udgøre hovedretten og desserten til den store nytårsmiddag.

Find opskriften her.

Lækker laksehaps i avocado

// Laksehaps i avocado er en nem forret, hvor den friske dild og de sprøde radiser giver den fede laks og avocado et fint modspil. Tallerkenerne er fra Lone Schubert og Casa, og keramikskålene er fra Helle Hansen. Servietterne er syet i stof fra Liberty.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Lækker laksehaps i avocado

En simpel, sund og ikke mindst indbydende forret bestående af frisk dild og sprøde radiser, som giver den fede laks og avocado et lækkert modspil.

Du finder opskriften her.

Rispapirwraps med kylling og urter
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Rispapirwraps med kylling og urter

Lad dig inspirere af det vietnamesiske køkken og server disse lækre rispapirwraps med kylling, lime, kokos og lækre urter.

De er nemme at lave, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan fylde dem med.

Find opskriften her.

© Anders Schønnemann

Tatar med misodressing

For kødelskerne er denne forret perfekt, hvor den smagfulde tatar kommer med et lille twist af asiatiske toner.

Find opskriften her.

Stegt polenta, svampe og burrata
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Stegt polenta, svampe og burrata

De her lækre polenta-‘crostini’ egner sig perfekt som den første middagsret på året sidste dag – de er nemlig super nemme at lave, og det meste kan tilberedes i forvejen.

På den måde kan du nyde maden og det gode selskab fuldt ud fremfor at stå i køkkenet – what's not to like?

Du finder opskriften her.

© Søren Gammelmark

Østers med champagne og caviar

Hvis nytåret skal være ekstravagant og ligne noget fra The Great Gatsby, men som stadig er overskueligt at lave, så er denne forret spot on.

Den (overraskende) nemme opskrift finder du her.

Forret — 29.7.19 "Crudité" med asparges og blød gedeost
© Anders Schønnemann

"Crudité" med asparges og blød gedeost

Gør det enkelt, let og lækkert med denne æstetisk flotte forret bestående af elegante, tyndtskårede grøntsager serveret med gedeost og vinaigrette.

Du finder opskriften her.

Butterdejsruller med krydret æblefars og relish
© Stine Christiansen

Butterdejsruller med krydret æblefars og relish

Lad en delikat portion af disse kødfyldte butterdejsruller udgøre forretten eller velkomstsnacken nytårsaften.

I denne opskrift får butterdejsrullerne selskab af en krydret relish af løg og æbler.

Du finder opskriften her.