
"Crudité" med asparges og blød gedeost
Sæsonens spæde grøntsager smager vidunderligt, især når de skæres helt tyndt og serveres æstetisk og enkelt, som en lille forret med en vinaigrette.
AfLone Kjær
"Crudité" med asparges, nye gulerødder, fennikel, gedeost og mizuna
Til 4 personer
Dét skal du bruge:
Crudite
- 12 asparges
- 12 nye gulerødder med top
- 2 fennikel
- 1 håndfuld mizuna
- 100 g gedefeta eller blød gedeost
Vinaigrette
- ½ dl æbleeddike
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. flydende honning
- 1 dl olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
Crudite
- Knæk den nederste træede ende af asparges, og skær top og bund af fennikel.
- Skur gulerødderne.
- Skyl salaten, og slyng den tør.
- Skær grøntsagerne i tynde skiver med en tyndskræller eller på en mandolin og læg dem i koldt vand med isterninger i ca. 10 minutter.
Vinaigrette
- Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
- Afdryp grøntsagerne, og dup dem tøre med køkkenrulle.
- Anret på tallerkener med mizua.
- Dryp vinaigrette over, og drys med smuldret gedefeta.
TIP: Forretten kan også serveres med lidt røget laks eller hellefisk.