Forret —
Blomkål bagt i krydderurter
Mangler du inspiration til at få grøntsagerne til at smage ekstra godt? Så læs med her.
Tekst — Mikkel Karstad
Blomkål bagt i krydderurter med citroncreme, radiser, sprødt brød og krydderurter
Til 8 personer.
Det skal du bruge:
- 1 blomkål
- ½ dl æbleeddike
- 1 dl olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- 4 store håndfulde krydderurter med stilke
- 4 dl yoghurt naturel
- 1 spsk. flydende honning
- 2 usprøjtede citroner
- 16 radiser
- 4 skiver daggammelt brød
- 5 kviste basilikum
Sådan skal du gøre:
- Skyl blomkålen i koldt vand, og fjern yderbladene.
- Læg blomkålen i et ildfast fad, og hæld æbleeddike og halvdelen af olivenolien på.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og pak blomkålen ind i krydderurterne.
- Bag blomkålen i ovnen ved 160° i 50-60 min., til krydderurterne er godt brankede, og blomkålen er blevet mør og har fået en flot gylden overflade.
- Tag fadet ud af ovnen, og lad det hele køle af.
- Kom yoghurt op i en skål, smag til med honning, salt, friskkværnet peber, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør det godt sammen. Lad cremen stå og trække i 15-20 min.
- Skær bunden af radiserne, lad de pæneste blade sidde på, og skær radiserne ud i kvarter.
- Skær brødet ud i grove tern, og steg dem på en pande med lidt olivenolie og havsalt i 4-5 min., til de er gyldne og sprøde.
- Del blomkålen ud i otte stykker, og anret et stykke på hver tallerken. Kom citroncreme udover, og drys radiser, sprødt brød og basilikumblade udover.
- Dryp med olivenolie, lidt ekstra havsalt og friskkværnet peber på toppen.
- Servér som en lille forret eller frokostret. Alternativt kan blomkålen anrettes på et fad og serveres som en del af et større måltid.