Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Blomkål bagt i krydderurter

Mangler du inspiration til at få grøntsagerne til at smage ekstra godt? Så læs med her.

Bagt blomkål

© Foto: Anders Schønneman

Blomkål bagt i krydderurter med citroncreme, radiser, sprødt brød og krydderurter

Til 8 personer.

Det skal du bruge:

  • 1 blomkål
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 store håndfulde krydderurter med stilke
  • 4 dl yoghurt naturel
  • 1 spsk. flydende honning
  • 2 usprøjtede citroner
  • 16 radiser
  • 4 skiver daggammelt brød
  • 5 kviste basilikum

Sådan skal du gøre:

  1. Skyl blomkålen i koldt vand, og fjern yderbladene.
  2. Læg blomkålen i et ildfast fad, og hæld æbleeddike og halvdelen af olivenolien på.
  3. Krydr med salt og friskkværnet peber, og pak blomkålen ind i krydderurterne.
  4. Bag blomkålen i ovnen ved 160° i 50-60 min., til krydderurterne er godt brankede, og blomkålen er blevet mør og har fået en flot gylden overflade.
  5. Tag fadet ud af ovnen, og lad det hele køle af.
  6. Kom yoghurt op i en skål, smag til med honning, salt, friskkværnet peber, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør det godt sammen. Lad cremen stå og trække i 15-20 min.
  7. Skær bunden af radiserne, lad de pæneste blade sidde på, og skær radiserne ud i kvarter.
  8. Skær brødet ud i grove tern, og steg dem på en pande med lidt olivenolie og havsalt i 4-5 min., til de er gyldne og sprøde.
  9. Del blomkålen ud i otte stykker, og anret et stykke på hver tallerken. Kom citroncreme udover, og drys radiser, sprødt brød og basilikumblade udover.
  10. Dryp med olivenolie, lidt ekstra havsalt og friskkværnet peber på toppen.
  11. Servér som en lille forret eller frokostret. Alternativt kan blomkålen anrettes på et fad og serveres som en del af et større måltid.
Bagt blomkål

© Foto: Anders Schønneman

Relaterede Artikler