Saltbagte rødbeder bliver serveret med den italienske friskost burrata. Keramikskåle fra HK Living og sort morter i marmor fra Nicolas Vahé.
Saltbagte rødbeder med lyse rosiner, burrata og za'atar
4 personer
Den velsmagende, mellemøstlige krydderiblanding za’atar består ofte af ristet sesam, spidskommen og fennikelfrø tilsat enten oregano, merian eller basilikum og det syrlige krydderi sumak. I Mellemøsten har hver familie sin egen, ofte hemmelige, opskrift på za’atar. Vores er langtfra hemmelig. Den er nem at lave, og så smager den skønt på de bagte rødbeder med en cremet burrata.
Det skal du bruge:
Za’atar
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. spidskommen
2 spsk. tørret oregano
½ spsk. sumak
Flagesalt
Peber
2 spsk. lyse rosiner
2 spsk. balsamicoeddike
Saltbagte rødbeder
6 mellemstore rødbeder
1 kg groft salt
2 burrataer
6 spsk. olivenolie
Revet skal af 1 ubehandlet citron
Sådan gør du:
Za’atar
Rist sesam og spidskommen på en tør pande.
Stød dem i en morter sammen med oregano og sumak.
Smag krydderiblandingen til med salt og peber.
Kom rosinerne i en skål, og hæld balsamicoeddike over, og giv dem er hurtigt opkog, og tag dem af varmen.
Saltbagte rødbeder
Tænd ovnen på 200°. Skur rødbederne, og tør dem godt.
Dæk bunden af et lille fad med salt, og kom rødbederne i fadet. De skal være godt dækkede af salt.
Bag rødbederne i ovnen i ca. 1 time.
Fjern skindet fra de bagte rødbeder, og skær dem i halve eller kvarte afhængigt af størrelsen.
Anret rødbederne i skåle sammen med balsamico-marinerede rosiner og burrata.
Dryp olivenolie over, og drys med revet citronskal og za’atar efter smag.