Opskrift til nytår: Hummershots

Hummerbisque er efterhånden en klassiker til nytår. Vi serverer den som shots, så der er plads til hele to forretter.

nytår nytårsaften hummershots

© Anders Schønnemann

Hummerbisque som shots

Shots til 4 personer/forret til 2 personer

Jomfruhummere 10 forkogte Olivenolie 2 spsk. Citron reven skal af 1 ubehandlet Fennikel 1 lille Løg 1 lille Hvidløg 1 fed Smør 2 spsk. Tomatpuré 2 spsk. Hvidvin 2 1⁄2 dl Fiskefond/bouillon 2 1⁄2 dl Fløde 2 dl Salt og peber Citron 1 stk. Agurk 1 stk. Dild eller fennikeltop til pynt Her finder du opskriften på den nyfortolkede nytårstorsk.
nytår nytårsaften hummer shots nytårstorsk

© Anders Schønnemann

### Forberedelse dagen før: Flæk de forkogte jomfruhumme- re, og pil forsigtigt kødet fra. Gem skallerne. Marinér kødet i lidt olivenolie med citronskal, og sæt det tildækket i køleskabet. Skær fennikel i tern. Pil og hak løget. Varm smørret i en gryde, og svits fennikel, løg og presset hvidløg. Kom jomfruhummerskallerne ved, og steg et par minutter. Tilsæt derefter tomatpuré, og vend rundt. Hæld nu vin og bouillon på, og lad det koge i ca. 15 min. Tag gryden af varmen, og lad suppen trække til næste dag.
### På selve dagen: Si suppen, og kom den tilbage i gryden. Kog suppen ind til det halve. Tilsæt fløde, og smag til med salt, peber og citronsaft. Servér suppen som shots med jomfruhummerkød og agurk skåret i spåner. Pynt med dild eller fennikeltop.

Relaterede Artikler