Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Opskrift til nytår: Hummershots

Hummerbisque er efterhånden en klassiker til nytår. Vi serverer den som shots, så der er plads til hele to forretter.

nytår nytårsaften hummer shots nytårstorsk

© Anders Schønnemann

Hummerbisque som shots

Shots til 4 personer/forret til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 10 forkogte jomfruhummere
  • 2 spsk olivenolie
  • Reven citronskal af en citron
  • 1 lille fennikel
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2,5 dl hvidvin
  • 2,5 dl fiskefond
  • 2 dl fløde
  • Salt og peber
  • 1 citron
  • 1 agurk
  • Dild eller fennikeltop til pynt

Sådan gør du:

Forberedelse dagen før:

  1. Flæk de forkogte jomfruhummere, og pil forsigtigt kødet fra
  2. Gem skallerne
  3. Marinér kødet i lidt olivenolie med citronskal, og sæt det tildækket i køleskabet
  4. Skær fennikel i tern
  5. Pil og hak løget
  6. Varm smørret i en gryde, og svits fennikel, løg og presset hvidløg
  7. Kom jomfruhummerskallerne ved, og steg et par minutter
  8. Tilsæt derefter tomatpuré, og vend rundt. Hæld nu vin og bouillon på, og lad det koge i ca. 15 min
  9. Tag gryden af varmen, og lad suppen trække til næste dag

På selve dagen:

  1. Si suppen, og kom den tilbage i gryden
  2. Kog suppen ind til det halve
  3. Tilsæt fløde, og smag til med salt, peber og citronsaft
  4. Servér suppen som shots med jomfruhummerkød og agurk skåret i spåner
  5. Pynt med dild eller fennikeltop

Læs også: Nyfortolket nytårstorsk med korianderolie.

Relaterede Artikler