Forret Stegt polenta, svampe og burrata De her lækre polenta-‘crostini’ er supernemme at lave, og det meste kan tilberedes i forvejen. Af Lone Kjær — 08. april 2020 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Stegt polenta, svampe og burrata Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Stegt polenta 75 g polenta 3½ dl kogende vand Salt og peber Olivenolie til stegning Svampe 250 g forskellige svampe ½ rødløg ½ fed hvidløg 5 g smør ½ dl hvidvin ½ Bundt bredbladet persille 1 burrataer Salt og peber Sådan gør du: Stegt polenta Tilbered polentaen som angivet på emballagen. Smag til med salt og lidt peber. Bred polentaen ud i et lille fad med bagepapir, og dæk det til. Lad polentaen stå i køleskabet et par timer, indtil den har sat sig. Skær polentaen i portionsstykker. Varm lidt olivenolie på en slip let-pande, og steg polentaen gylden på begge sider. Svampe Rens svampene. Skær løget i både. Pres hvidløget. Varm smørret på en slip let-pande, og steg svampene med løget ved rigtig god varme, til svampene er gyldne. Tilsæt hvidløg og hvidvin, og lad vinen fordampe. Smag svampene til med salt og peber, og tag dem af panden. Afdryp burrataerne, og del dem i mindre stykker. Top polentaen med svampe og burrata, og drys bredbladet persille over. Relateret Forret Quiche med svampe, blåskimmel og krydderurtesalat Forret Grillet brød med grillede svampe, stuvede ramsløg og brændenælder Forret Bagte rødder med sauce blanquette, gammel knas og boghvede Forret Gå på svampejagt: Kulmule med stegte svampe og kålskud Forret Svampetoast: En anderledes og velsmagende forret Forret Multe i agurkesuppe med ørredrogn