Stegt polenta, svampe og burrata

De her lækre polenta-‘crostini’ er supernemme at lave, og det meste kan tilberedes i forvejen.

Stegt polenta, svampe og burrata © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Stegt polenta, svampe og burrata

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Stegt polenta

  • 75 g polenta
  • 3½ dl kogende vand
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Svampe

  • 250 g forskellige svampe
  • ½ rødløg
  • ½ fed hvidløg
  • 5 g smør
  • ½ dl hvidvin
  • ½ Bundt bredbladet persille
  • 1 burrataer
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Stegt polenta

  1. Tilbered polentaen som angivet på emballagen.
  1. Smag til med salt og lidt peber.
  1. Bred polentaen ud i et lille fad med bagepapir, og dæk det til.
  1. Lad polentaen stå i køleskabet et par timer, indtil den har sat sig.
  1. Skær polentaen i portionsstykker.
  1. Varm lidt olivenolie på en slip let-pande, og steg polentaen gylden på begge sider.

Svampe

  1. Rens svampene.
  1. Skær løget i både. Pres hvidløget.
  1. Varm smørret på en slip let-pande, og steg svampene med løget ved rigtig god varme, til svampene er gyldne.
  1. Tilsæt hvidløg og hvidvin, og lad vinen fordampe.
  1. Smag svampene til med salt og peber, og tag dem af panden.
  1. Afdryp burrataerne, og del dem i mindre stykker.
  1. Top polentaen med svampe og burrata, og drys bredbladet persille over.