Forret Cremet burrata med syltet citron En lækker forret, hvor flere elementer kan laves på forhånd. Af Denny Vangsted — 18. december 2019 © Anders Hjerming Burrata med syltet citron Du skal bruge: En halv til en hel burrata pr. person 1 citron, frossen ½ dl sukker ½ dl lagereddike ½ dl vand Salt Peber En krydderurt (fx oregano) Fremgangsmåde: Citronen fryses ned et døgn før brug. Citronen tages ud af fryseren 30 minutter før den skal skæres. De skæres i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv (pas på fingrene!). Sukker, eddike og vand koges op til en lage. Sluk for gryden og lad det stå i 10 minutter. Lagen hældes over citronskiverne. Sæt citronskiverne og lagen på køl i minimum et døgn inden brug (kan holde sig i laaaang tid). På dagen, hvor du skal servere retten, tager du burrataen og lægger de syltede citronskiver på toppen af burrataen. Pynt med din yndlingskrydderurt – oregano eller merian fungerer rigtigt godt. Husk salt og peber. Relateret Tilbehør Sprøde sommergulerødder med cremet burrata Forret Spis naturen! Mælkebøttesalat med skvalderkål, brombær og blåskimmel Forret Jomfruhummere med brændt citron og ricottacreme Forret Stegt zucchini med blød, cremet burrata og knasende sprøde kerner Opskrifter Burrata med citronolie og hyldeblomst Forret Grillet zucchini med stracciatella, ærter og mynte