Forret Cremet burrata med syltet citron En lækker forret, hvor flere elementer kan laves på forhånd. Af Denny Vangsted — 18. december 2019 © Anders Hjerming Burrata med syltet citron Du skal bruge: En halv til en hel burrata pr. person 1 citron, frossen ½ dl sukker ½ dl lagereddike ½ dl vand Salt Peber En krydderurt (fx oregano) Fremgangsmåde: Citronen fryses ned et døgn før brug. Citronen tages ud af fryseren 30 minutter før den skal skæres. De skæres i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv (pas på fingrene!). Sukker, eddike og vand koges op til en lage. Sluk for gryden og lad det stå i 10 minutter. Lagen hældes over citronskiverne. Sæt citronskiverne og lagen på køl i minimum et døgn inden brug (kan holde sig i laaaang tid). På dagen, hvor du skal servere retten, tager du burrataen og lægger de syltede citronskiver på toppen af burrataen. Pynt med din yndlingskrydderurt – oregano eller merian fungerer rigtigt godt. Husk salt og peber. Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Forret Burrata med sprødt forårsgrønt, boghvede og frisk basilikum Forret Nordisk laksesashimi med sprød fennikel og spicy mayo Forret Opskrift på sprøde bruschetta med krabbe og fennikel Forret Opskrift på fyldte, grillede blæksprutter i krydderolie Forret Opskrift på dampede sommergrøntsager med hollandaise