Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cremet burrata med syltet citron

En lækker forret, hvor flere elementer kan laves på forhånd.

© Anders Hjerming

Burrata med syltet citron

Du skal bruge:

  • En halv til en hel burrata pr. person
  • 1 citron, frossen
  • ½ dl sukker
  • ½ dl lagereddike
  • ½ dl vand
  • Salt
  • Peber
  • En krydderurt (fx oregano)

Fremgangsmåde:

  1. Citronen fryses ned et døgn før brug. Citronen tages ud af fryseren 30 minutter før den skal skæres.
  2. De skæres i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv (pas på fingrene!).
  3. Sukker, eddike og vand koges op til en lage.
  4. Sluk for gryden og lad det stå i 10 minutter.
  5. Lagen hældes over citronskiverne. Sæt citronskiverne og lagen på køl i minimum et døgn inden brug (kan holde sig i laaaang tid).
  6. På dagen, hvor du skal servere retten, tager du burrataen og lægger de syltede citronskiver på toppen af burrataen.
  7. Pynt med din yndlingskrydderurt – oregano eller merian fungerer rigtigt godt.
  8. Husk salt og peber.

Relaterede Artikler