Cremet burrata med syltet citron
En lækker forret, hvor flere elementer kan laves på forhånd.
AfDenny Vangsted
Burrata med syltet citron
Du skal bruge:
- En halv til en hel burrata pr. person
- 1 citron, frossen
- ½ dl sukker
- ½ dl lagereddike
- ½ dl vand
- Salt
- Peber
- En krydderurt (fx oregano)
Fremgangsmåde:
- Citronen fryses ned et døgn før brug. Citronen tages ud af fryseren 30 minutter før den skal skæres.
- De skæres i tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv (pas på fingrene!).
- Sukker, eddike og vand koges op til en lage.
- Sluk for gryden og lad det stå i 10 minutter.
- Lagen hældes over citronskiverne. Sæt citronskiverne og lagen på køl i minimum et døgn inden brug (kan holde sig i laaaang tid).
- På dagen, hvor du skal servere retten, tager du burrataen og lægger de syltede citronskiver på toppen af burrataen.
- Pynt med din yndlingskrydderurt – oregano eller merian fungerer rigtigt godt.
- Husk salt og peber.