Frisklavet pasta med sort vintertrøffel
En imponerende forret der med garanti vil skabe glæde.
AfDenny Vangsted
Frisklavet pasta med sort vintertrøffel
Du skal bruge:
- 100 g frisklavet pasta pr. person
- En håndfuld fintrevet ost, tør type af ko, får eller ged
- Sort peber
- Salt
- Sort vintertrøffel – den er OGSÅ god med hvide vintertrøfler ;-)
- En spiseskefuld smør
Fremgangsmåde:
- Pastavandet bringes i kog. Husk salt.
- Smør bruses op med ti drej på peberkværnen og tages derpå af varmen.
- Pastaen koges, kogetiden afhænger af pastatypen, men sørg for at den bliver al dente.
- Den færdigkogte pasta vendes i smøret og en halv deciliter kogevand kommes ved.
- Så skal pastaen slynges, således at smør, kogevand og pasta emulgerer til en skøn sauce.
- Tilsæt osten og lad den smelte ud i saucen under omrøring. Justér saucen med kogevandet.
- Servér omgående med masser af friskrevet trøffel.