
Rispapirwraps med kylling og urter
De friske ruller er oplagte som forret, men er også gode at tage med på picnic.
AfGitte Heidi Rasmussen
Kokos-lime-kylling og urter i rispapirwraps
12 wraps
Det skal du bruge:
- 450 g kyllingefilet
- 1 lille dåse kokosmælk
- 1 stilk citrongræs
- 4 kaffirlimeblade
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 mango
- 3 forårsløg
- 12 stk. rispapir
- 150 g ærtespirer
- 1 stor håndfuld frisk koriander
- 1 potte ærteskud
Dippingsauce
- 2 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. sød chilisauce
- 1 spsk. farin
- 2 spsk. limesaft
- 1 grøn chili, fintsnittet
Sådan gør du:
- Kog kyllingefileterne i kokosmælk, fintsnittet citrongræs, limeblade og fiskesauce i ca. 10 min., og lad dem trække på køl i marinaden natten over.
- Rør alle ingredienser til dippingsaucen sammen, og lad den trække.
- Skræl mangofrugten, og skær kødet i stave.
- Halvér forårsløgene, og skær dem i tynde strimler.
- Pluk kyllingefileterne i strimler.
- Læg ét rispapir i blød ad gangen i varmt vand, og læg det så over på et fugtigt viskestykke.
- Læg lidt kylling, mango, forårsløg, ærtespirer, koriander og ærteskud på halvdelen af papiret, og fold den anden halvdel henover, og sno det omkring som et kræmmerhus.
- Fortsæt med resten.
- Servér med dippingsauce.