Forret Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney Smagen af når Italien møder dansk sensommer. Af Lone Kjær — 29. september 2020 #hverdagsmad Den stegte polenta er toppet med gedeost, timian og en hjemmelavet chutney på blommer. Italien møder Danmark og går op i den sprøde firkant. Tallerkenerne er fra Tavola Mia. Baggrunden er malet med Flügger- maling nr. 04 Green Secret © Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney 8 hapser Italien møder dansk sensommer, når den lækre sprødstegte polenta toppes med blommechutney, gedeost og timian. Det skal du bruge: Blommechutney 400 g blommer 1 lille løg 1⁄2 chili 2 spsk. olivenolie 1⁄2 dl æbleeddike 100 g sukker Polenta 150 g polenta 6-8 dl kogende vand Flagesalt og peber Olivenolie til stegning 200 g gedeost i rulle Lidt frisk timian Sådan gør du: Blommechutney Halvér blommerne, fjern stenene, og skær i kvarte. Hak løget. Halvér chilien, skrab kernerne ud, og hak fint. Varm olien i en gryde, og steg løget et øjeblik. Tilsæt blommer og chili, og vend rundt. Hæld eddike på blommerne, og lad den fordampe. Tilsæt sukker, vend forsigtigt rundt, og lad blommerne simre i ca. 5-8 min., indtil de er møre. Afkøl chutneyen. Stegt polenta Tilbered polentaen som angivet på emballagen. Smag til med salt og lidt peber. Bred polentaen ud i et lille fad med bagepapir, og dæk det til. Lad polentaen stå i køleskabet et par timer, indtil den har sat sig. Skær polentaen i 8 pæne stykker. Varm lidt olivenolie på en slip let-pande, og steg polentaestykkerne gyldne på begge sider. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir. Skær skiver af gedeosten, og læg dem oven på polentastykkerne. Grill dem i ovnen i ca. 2-3 min. Top med blommechutney, og drys timian over inden servering. Relateret Forret Bagte rødder med sauce blanquette, gammel knas og boghvede Forret Quiche med svampe, blåskimmel og krydderurtesalat Forret Svampetoast: En anderledes og velsmagende forret Forret Multe i agurkesuppe med ørredrogn Forret Imponer dine gæster: Rørt tatar med ramsløgsmayo og saltet æggeblomme Forret Grillet zucchini med stracciatella, ærter og mynte