Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

Smagen af når Italien møder dansk sensommer.

Den stegte polenta er toppet med gedeost, timian og en hjemmelavet chutney på blommer. Italien møder Danmark og går op i den sprøde firkant. Tallerkenerne er fra Tavola Mia. Baggrunden er malet med Flügger- maling nr. 04 Green Secret

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

8 hapser

Italien møder dansk sensommer, når den lækre sprødstegte polenta toppes med blommechutney, gedeost og timian.

Det skal du bruge:

Blommechutney

  • 400 g blommer
  • 1 lille løg
  • 1⁄2 chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1⁄2 dl æbleeddike
  • 100 g sukker

Polenta

  • 150 g polenta
  • 6-8 dl kogende vand
  • Flagesalt og peber
  • Olivenolie til stegning
  • 200 g gedeost i rulle
  • Lidt frisk timian

Sådan gør du:

Blommechutney

  1. Halvér blommerne, fjern stenene, og skær i kvarte.
  2. Hak løget.
  3. Halvér chilien, skrab kernerne ud, og hak fint.
  4. Varm olien i en gryde, og steg løget et øjeblik. Tilsæt blommer og chili, og vend rundt. Hæld eddike på blommerne, og lad den fordampe.
  5. Tilsæt sukker, vend forsigtigt rundt, og lad blommerne simre i ca. 5-8 min., indtil de er møre.
  6. Afkøl chutneyen.

Stegt polenta

  1. Tilbered polentaen som angivet på emballagen. Smag til med salt og lidt peber.
  2. Bred polentaen ud i et lille fad med bagepapir, og dæk det til.
  3. Lad polentaen stå i køleskabet et par timer, indtil den har sat sig.
  4. Skær polentaen i 8 pæne stykker.
  5. Varm lidt olivenolie på en slip let-pande, og steg polentaestykkerne gyldne på begge sider. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir.
  6. Skær skiver af gedeosten, og læg dem oven på polentastykkerne. Grill dem i ovnen i ca. 2-3 min.
  7. Top med blommechutney, og drys timian over inden servering.