Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

Smagen af når Italien møder dansk sensommer.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Den stegte polenta er toppet med gedeost, timian og en hjemmelavet chutney på blommer. Italien møder Danmark og går op i den sprøde firkant. Tallerkenerne er fra Tavola Mia. Baggrunden er malet med Flügger- maling nr. 04 Green Secret

Stegt polenta med gedeost, timian og blommechutney

8 hapser

Italien møder dansk sensommer, når den lækre sprødstegte polenta toppes med blommechutney, gedeost og timian.

Det skal du bruge:

Blommechutney

  • 400 g blommer
  • 1 lille løg
  • 1⁄2 chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1⁄2 dl æbleeddike
  • 100 g sukker

Polenta

  • 150 g polenta
  • 6-8 dl kogende vand
  • Flagesalt og peber
  • Olivenolie til stegning
  • 200 g gedeost i rulle
  • Lidt frisk timian

Sådan gør du:

Blommechutney

  1. Halvér blommerne, fjern stenene, og skær i kvarte.
  2. Hak løget.
  3. Halvér chilien, skrab kernerne ud, og hak fint.
  4. Varm olien i en gryde, og steg løget et øjeblik. Tilsæt blommer og chili, og vend rundt. Hæld eddike på blommerne, og lad den fordampe.
  5. Tilsæt sukker, vend forsigtigt rundt, og lad blommerne simre i ca. 5-8 min., indtil de er møre.
  6. Afkøl chutneyen.

Stegt polenta

  1. Tilbered polentaen som angivet på emballagen. Smag til med salt og lidt peber.
  2. Bred polentaen ud i et lille fad med bagepapir, og dæk det til.
  3. Lad polentaen stå i køleskabet et par timer, indtil den har sat sig.
  4. Skær polentaen i 8 pæne stykker.
  5. Varm lidt olivenolie på en slip let-pande, og steg polentaestykkerne gyldne på begge sider. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir.
  6. Skær skiver af gedeosten, og læg dem oven på polentastykkerne. Grill dem i ovnen i ca. 2-3 min.
  7. Top med blommechutney, og drys timian over inden servering.