Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kold agurkesuppe med lakserogn

En smuk og ikke mindst cremet suppe, der smager af forår.

kold agurkesuppe med lakserogn dild

© Stine Christiansen

Kold agurkesuppe med lakserogn

Det skal du bruge:

  • 350 g agurk
  • salt
  • ¼ dl olivenolie
  • 1 lille skalotteløg
  • citronskal fra ¼ citron
  • ¼ liter bouillon
  • 2 små dildkviste
  • 1 dl cremefraiche 38%
  • 50 g lakserogn
  • løgspirer
  • dild

Sådan gør du:

  1. Skær agurk i små tern, kom dem i en sigte, drys med salt, bland, og lad dem trække 10 min.
  2. Skyl saltet af, og dup dem tørre.
  3. Kom dem i en blender sammen med olivenolie, skalotteløg, citronskal, bouillon og dild.
  4. Blend til en cremet suppe
  5. Tilsæt cremefraiche, blend, og smag til.
  6. Sæt suppen på køl indtil servering.
  7. Anret i små skåle eller glas, og top med lakserogn, løgspirer og dild. Servér gerne med tynde skiver grillet brød.

Relaterede Artikler