
Skaldyrssliders
Kombinationen af de luftige hvedeboller og skaldyrssalat er fuldstændig fantastisk.
AfLone Kjær
Skaldyrssliders
16 stk.
Det skal du bruge:
Brød
- Smør 100 g
- Kærnemælk 1 dl
- Gær 50 g
- Salt 1 tsk.
- Sukker 1 spsk.
- Æg 2 stk.
- Speltmel 100 g groft
- Hvedemel 250 g
- Æg 1 stk. til pensling
- Sesamfrø til pynt
Skaldyrssalat
- Kæmperejer 150 g
- Krebsehaler 150 g
- Mayonnaise 1 dl
- Creme fraiche 1 dl
- Krydderurter 1 bundt, fx dild og/eller purløg
- Salt og peber
Sådan gør du:
- Smelt smørret, og lad det afkøle.
- Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri.
- Tilsæt salt, sukker, æg og smeltet smør.
- Rør først speltmel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt grundigt, til dejen er glat, og stil den tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 16 lige store dele, og tril dem til små boller, der fordeles på en bageplade med bagepapir. Lad hæve tildækket ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200°. Pensl brødene med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
- Bag bollerne i ca. 10 min., og lad dem derefter afkøle på en bagerist.
- Afdryp rejer og krebsehaler i en si.
- Rør mayonnaise med creme fraiche og hakkede krydderurter, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med skaldyr.
- Flæk bollerne i toppen, og fyld med skaldyrssalat.