Skaldyrssliders

Kombinationen af de luftige hvedeboller og skaldyrssalat er fuldstændig fantastisk.

16 stk.

Brød
Smør 100 g
Kærnemælk 1 dl
Gær 50 g
Salt 1 tsk.
Sukker 1 spsk.
Æg 2 stk.
Speltmel 100 g groft
Hvedemel 250 g
Æg 1 stk. til pensling
Sesamfrø til pynt

Skaldyrssalat
Kæmperejer 150 g
Krebsehaler 150 g
Mayonnaise 1 dl
Creme fraiche 1 dl
Krydderurter 1 bundt, fx dild og/eller purløg
Salt og peber

• Smelt smørret, og lad det afkøle.
• Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri.
• Tilsæt salt, sukker, æg og smeltet smør.
• Rør først speltmel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt grundigt, til dejen er glat, og stil den tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
• Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 16 lige store dele, og tril dem til små boller, der fordeles på en bageplade med bagepapir. Lad hæve tildækket ca. 30 min.
• Tænd ovnen på 200°. Pensl brødene med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
• Bag bollerne i ca. 10 min., og lad dem derefter afkøle på en bagerist.
• Afdryp rejer og krebsehaler i en si.
• Rør mayonnaise med creme fraiche og hakkede krydderurter, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med skaldyr.
• Flæk bollerne i toppen, og fyld med skaldyrssalat.

Relaterede Artikler