Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Skaldyrssliders

Kombinationen af de luftige hvedeboller og skaldyrssalat er fuldstændig fantastisk.

16 stk.

Brød
Smør 100 g
Kærnemælk 1 dl
Gær 50 g
Salt 1 tsk.
Sukker 1 spsk.
Æg 2 stk.
Speltmel 100 g groft
Hvedemel 250 g
Æg 1 stk. til pensling
Sesamfrø til pynt

Skaldyrssalat
Kæmperejer 150 g
Krebsehaler 150 g
Mayonnaise 1 dl
Creme fraiche 1 dl
Krydderurter 1 bundt, fx dild og/eller purløg
Salt og peber

• Smelt smørret, og lad det afkøle.
• Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri.
• Tilsæt salt, sukker, æg og smeltet smør.
• Rør først speltmel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt grundigt, til dejen er glat, og stil den tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
• Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 16 lige store dele, og tril dem til små boller, der fordeles på en bageplade med bagepapir. Lad hæve tildækket ca. 30 min.
• Tænd ovnen på 200°. Pensl brødene med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
• Bag bollerne i ca. 10 min., og lad dem derefter afkøle på en bagerist.
• Afdryp rejer og krebsehaler i en si.
• Rør mayonnaise med creme fraiche og hakkede krydderurter, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med skaldyr.
• Flæk bollerne i toppen, og fyld med skaldyrssalat.

Relaterede Artikler