©

Skaldyrssliders

Kombinationen af de luftige hvedeboller og skaldyrssalat er fuldstændig fantastisk.

Skaldyrssliders

16 stk.

Det skal du bruge:

Brød

  • Smør 100 g
  • Kærnemælk 1 dl
  • Gær 50 g
  • Salt 1 tsk.
  • Sukker 1 spsk.
  • Æg 2 stk.
  • Speltmel 100 g groft
  • Hvedemel 250 g
  • Æg 1 stk. til pensling
  • Sesamfrø til pynt

Skaldyrssalat

  • Kæmperejer 150 g
  • Krebsehaler 150 g
  • Mayonnaise 1 dl
  • Creme fraiche 1 dl
  • Krydderurter 1 bundt, fx dild og/eller purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og lad det afkøle.
  2. Hæld kærnemælk i en skål, og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt salt, sukker, æg og smeltet smør.
  4. Rør først speltmel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt grundigt, til dejen er glat, og stil den tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  5. Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i 16 lige store dele, og tril dem til små boller, der fordeles på en bageplade med bagepapir. Lad hæve tildækket ca. 30 min.
  6. Tænd ovnen på 200°. Pensl brødene med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
  7. Bag bollerne i ca. 10 min., og lad dem derefter afkøle på en bagerist.
  8. Afdryp rejer og krebsehaler i en si.
  9. Rør mayonnaise med creme fraiche og hakkede krydderurter, og smag til med salt og peber. Vend dressingen med skaldyr.
  10. Flæk bollerne i toppen, og fyld med skaldyrssalat.