Tatar med misodressing

Prøv en lækker tatar på en ny måde.

Tatar med misodressing
© Anders Schønnemann

Tatar på en ny måde med asiatiske toner.Tallerken fra Frama, messingbestik fra Gense, lille keramikkop fra K.H. Würtz og træske privateje.

Tatar med misodressing

Opgradér den klassiske tatar med en let spicy misodressing, sprød salat og tynde skiver beder.

Det skal du bruge:

Tatar

  • 400 g hakket oksekød til tatar
  • 1 håndfuld mizuna eller anden luftig salat
  • 1 bede
  • 1 granatæble

Misodressing

  • 1 spsk. lys miso
  • 1 spsk. mørk miso
  • 1 chili
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 fed presset hvidløg
  • saft af 1 citron
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. ristede sesamfrø

Sådan gør du:

Misodressing

  1. Rør lys og mørk miso sammen i en skål, og rør godt sammen.
  2. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  3. Vend chili, ingefær, presset hvidløg og citronsaft i dressingen.
  4. Rør til sidst sesamolie og sesamfrø i, til du har en aromatisk dressing.

Salat

  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  2. Skræl beden, og skær i ultra tynde skiver med en tyndskræller eller på en mandolin.
  3. Halvér granatæblet, og pres saft og kerner ud.

Anretning

  1. Anret tataren på tallerkener, og top med mizuna, granatæble og beder og dryp misodressing over.