En lækker og nem torskecarpaccio

Prøv denne citrusrige og smagfulde ceviche og server den som forret til dine middagsgæster.

Torskecarpaccioen skal du begynde med,
mindst to dage før gæsterne kommer. Den ledsages af citron-kaviar og en wasabicreme. Fad fra Lov i Listed.

© Stine Christiansen

Torskecarpaccio med citronkaviar og wasabi-creme

4-6 personer

Det skal du bruge:

  • 400 g torskeryg eller lange
  • 15 g salt
  • 15 g sukker
  • 1⁄2 dl olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • Revet citronskal af 1⁄2 citron
  • Peber
  • 200 g cremefraiche, 38%
  • Citronsaft og citronskal fra 1⁄2 usprøjtet citron
  • 1 tsk. wasabi
  • 1 lille glas citronkaviar
  • Krydderurter, fx brøndkarse, kørvel og shisoblade
  • 1 lille håndfuld rugbrødschips

Sådan gør du:

  1. Gnid fisken med en blanding af salt og sukker.
  2. Dæk til med husholdningsfilm, og stil fisken i køleskabet natten over.
  3. Læg den derefter 1 døgn i fryseren.
  4. Pisk olivenolie, citronsaft og citronskal sammen.
  5. Lad fisken tø næsten op. Den må gerne stadig være en anelse frossen, for så er den nemmere at skære.
  6. Skær den i fine, tynde skiver, og anret på tallerkenerne eller et stort fad.
  7. Hæld marinaden over, og lad det trække 30 min.
  8. Krydr med peber.
  9. Rør cremefraiche sammen med citronsaft, citronskal og wasabi, og smag til.
  10. Kom cremen i små toppe hen over fisken sammen med citronkaviar.
  11. Pynt med masser af urter, og knus lidt rugbrødschips udover.
  12. Servér med lunt brød eller ristet rugbrød.