Butterdejsruller med krydret æblefars og relish

Rullerne er perfekte som en snack til velkomst eller som forret.

Kødfyldte butterdejsruller får selskab af en relish af løg og æbler.

© Stine Christiansen

Butterdejsruller med krydret æblefars og relish

8 stk.

Det skal du bruge:

Dej:

  • 1 rulle butterdej
  • Æg til pensling
  • 1 spsk. sesam – hvid og sort

Krydret æblefars:

  • 600 g hakket gris
  • 2 tsk. salt
  • 1 løg
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 æg
  • 1 æble i små tern
  • 2 kviste timian

Relish:

  • 1 dl eddike
  • 1⁄2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1⁄2 tsk. fennikelfrø
  • 1 løg
  • 3 æbler
  • 1 spsk. konc. tomatpuré

Sådan gør du:

  1. Bring eddike, vand, sukker og fennikelfrø i kog, og kog, til sukkeret er opløst.
  2. Tilsæt hakket løg samt æble i små tern, og lad det koge i 10 min., til væden er reduceret kraftigt, og æblerne er godt møre. Smag til med tomatpuré, og afkøl. Opbevar relishen i et glas i køleskabet.
  3. Rør kødet sejt med salt, og tilsæt hakket løg, knuste fennikelfrø, æg, æble og timianblade.
  4. Rør farsen godt sammen.
  5. Rul butterdejen ud, og del den i 8 lige store stykker. Del farsen i 8, og læg en rulle på hvert dejstykke. Pak dejen omkring farsen, og læg rullerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensl med æg, og drys med sesam.
  6. Bag rullerne ved 210° i ca. 20 min.
  7. Servér dem lune med æblerelish.

TIP: Æblerelish kan laves et par uger i forvejen og opbevares i køleskabet. Rullerne kan også laves klar og fryses ned, så de bare skal bages lige inden servering.