Butterdejsruller med krydret æblefars og relish
8 stk.
Det skal du bruge:
Dej:
- 1 rulle butterdej
- Æg til pensling
- 1 spsk. sesam – hvid og sort
Krydret æblefars:
- 600 g hakket gris
- 2 tsk. salt
- 1 løg
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 æg
- 1 æble i små tern
- 2 kviste timian
Relish:
- 1 dl eddike
- 1⁄2 dl vand
- 1 dl sukker
- 1⁄2 tsk. fennikelfrø
- 1 løg
- 3 æbler
- 1 spsk. konc. tomatpuré
Sådan gør du:
- Bring eddike, vand, sukker og fennikelfrø i kog, og kog, til sukkeret er opløst.
- Tilsæt hakket løg samt æble i små tern, og lad det koge i 10 min., til væden er reduceret kraftigt, og æblerne er godt møre. Smag til med tomatpuré, og afkøl. Opbevar relishen i et glas i køleskabet.
- Rør kødet sejt med salt, og tilsæt hakket løg, knuste fennikelfrø, æg, æble og timianblade.
- Rør farsen godt sammen.
- Rul butterdejen ud, og del den i 8 lige store stykker. Del farsen i 8, og læg en rulle på hvert dejstykke. Pak dejen omkring farsen, og læg rullerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad. Pensl med æg, og drys med sesam.
- Bag rullerne ved 210° i ca. 20 min.
- Servér dem lune med æblerelish.
TIP: Æblerelish kan laves et par uger i forvejen og opbevares i køleskabet. Rullerne kan også laves klar og fryses ned, så de bare skal bages lige inden servering.