© Anders Schønnemann

Frisk hummer med æblemayonnaise

Det er ikke for sarte sjæle sådan at smide de levende hummere i gryden. Men det bliver godt! Friskkværnet peber over og godt brød til.

Du skal finde din største gryde og dine faste næver frem. Uden tøven skal du hurtigt sænke den sprællevende hummer ned i gryden – med hovedet først!

Opskrift til 4 personer

danske hummere 2 stk. a 600 g
salt
paprika
laurbærblad 1 stk.
peberkorn en smule
æble ½ stk.
cremefraiche 18 % 1½ dl
mayonnaise 2 spsk.
brøndkarse
hovedsalat

Sæt en stor gryde med vand over, og kom lidt paprika, peberkorn og et laurbærblad i.

_Når vandet koger, sænkes de to hummere i med hovedet først.

Kog dem i 5 minutter, tag gryden fra varmen, og lad dem trække i vandet i ca. 20 minutter.Tag dem op, og skær kødet fri.

Hak æblet fint, og vend med cremefraiche og mayonnaise. Smag til med salt og peber.

Anret hummerstykkerne og æblemayonnaise på en bund salatblade, og servér._