Opskrift på svinekæber i teriyaki med bagte jordskokker og urtesalat
Svinekæber har en dyb smag og skal simre i flere timer – rigtig comfort food.
Af
Lone Kjær
— 01. oktober 2023
Svinekæber i teriyaki med bagte jordskokker og urtesalat
Sæsonens første simremad er møre svinekæber i en skøn sauce af portvin og teriyaki. De bagte jordskokker og den friske krydderurtesalat tilfører retten en lethed, som går hånd i hånd med det saftige kød.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Svinekæber i teriyaki
300
g
svinekæber
1
skalotteløg
1
fed hvidløg
1
spsk.
olivenolie til stegning
1½
dl
portvin
1½
dl
teriyakisauce
2
dl
hønsebouillon
Bagte jordkokker
250
g
jordskokker
1
spsk.
olivenolie
flagesalt og peber
Urtesalat
½
bundt koriander
½
bundt persille
½
citron, revet skal og saft
½
spsk.
olivenolie
½
bakke karse til drys
flagesalt og peber
Sådan gør du
Svinekæber i teriyaki
Afpuds svinekæberne.
Pil løgene, og hak dem.
Pres hvidløgene.
Varm olien i en gryde, og brun svinekæberne.
Tilsæt løg og hvidløg, og vend rundt.
Tilsæt portvin, og lad det fordampe.
Tilsæt teriyakisauce og bouillon, og lad svinekæberne simre et par timer under låg, til kødet er mørt og næsten falder fra hinanden.
Bagte jordskokker
Skur jordskokkerne.
Skræl dem hvis nødvendigt.
Halvér dem, og vend med olien.
Fordel jordskokkerne på en bageplade med bagepapir, og krydr med flagesalt og peber.
Bag dem i ovnen ved 200o varmluft i ca. 20 min., til de er sprøde.
Urtesalat
Skyl krydderurterne, og slyng dem tørre.
Vnd med revet citronskal, citronsaft og olivenolie.
Krydr med flagesalt og peber.
Servering
Anret svinekæber og sauce i skåle med bagte jordskokker.