Svinekæbe med teriyaki
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på svinekæber i teriyaki med bagte jordskokker og urtesalat

Svinekæber har en dyb smag og skal simre i flere timer – rigtig comfort food.

Svinekæber i teriyaki med bagte jordskokker og urtesalat

Sæsonens første simremad er møre svinekæber i en skøn sauce af portvin og teriyaki. De bagte jordskokker og den friske krydderurtesalat tilfører retten en lethed, som går hånd i hånd med det saftige kød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Svinekæber i teriyaki

  • 300 g svinekæber
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1½ dl portvin
  • 1½ dl teriyakisauce
  • 2 dl hønsebouillon

Bagte jordkokker

  • 250 g jordskokker
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber

Urtesalat

  • ½ bundt koriander
  • ½ bundt persille
  • ½ citron, revet skal og saft
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ bakke karse til drys
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Svinekæber i teriyaki

  1. Afpuds svinekæberne.
  1. Pil løgene, og hak dem.
  1. Pres hvidløgene.
  1. Varm olien i en gryde, og brun svinekæberne.
  1. Tilsæt løg og hvidløg, og vend rundt.
  1. Tilsæt portvin, og lad det fordampe.
  1. Tilsæt teriyakisauce og bouillon, og lad svinekæberne simre et par timer under låg, til kødet er mørt og næsten falder fra hinanden.

Bagte jordskokker

  1. Skur jordskokkerne.
  1. Skræl dem hvis nødvendigt.
  1. Halvér dem, og vend med olien.
  1. Fordel jordskokkerne på en bageplade med bagepapir, og krydr med flagesalt og peber.
  1. Bag dem i ovnen ved 200o varmluft i ca. 20 min., til de er sprøde.

Urtesalat

  1. Skyl krydderurterne, og slyng dem tørre.
  1. Vnd med revet citronskal, citronsaft og olivenolie.
  1. Krydr med flagesalt og peber.

Servering

  1. Anret svinekæber og sauce i skåle med bagte jordskokker.
  1. Drys karse over, og servér med krydderurtesalat.
Svinekæbe med teriyaki
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt