© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Kalvemørbrad med hasselbackkartofler, shiitakesvampe og salviecreme

80’ernes hasselbackkartofler møder 2024 i en vidunderlig ret med et stykke kalv, stegte shiitakesvampe og en uimodståelig sauce med moden ost og salvie.

Kalvemørbrad med hasselbackkartofler, shiitakesvampe og salviecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Hasselbackkartofler

  • 50 g smør
  • 1 fed presset hvidløg

Kalvemørbrad

  • 300 g kalvemørbrad
  • 225 g smør til stegning
  • flagesalt og peber

Shiitakesvampe

  • 200 g shiitakesvampe
  • 20 g smør
  • flagesalt og peber

Salviecreme

  • 75 g fast moden ost, fx matured cheddar
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl bouillon
  • 25 g smør
  • 3 kviste salvie
  • peber

Sådan gør du

Hasselbackkartofler

  1. Smelt smørret i en gryde, og vend med presset hvidløg.
  1. Skur kartoflerne, og tør dem godt.
  1. Skær et lille stykke af hver, så de står fast i bunden.
  1. Skær tynde skiver ca. 2/3 ned i kartoflerne, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Pensl kartoflerne med lidt af smørret, og krydr med flagesalt og peber.
  1. Bag kartoflerne ved 200o varmluft i ca. 45 min., til de er møre.
  1. Pensl kartoflerne med smørblandingen undervejs.

Kalvemørbrad

  1. Dup kødet tørt, og krydr med flagesalt og peber.
  1. Smelt smørret på en pande, og brun kødet på alle sider.
  1. Kom kødet i ovnen – ved siden af kartoflerne – og steg i ca. 12 min., hvis du ønsker det rødt.
  1. Tag kødet ud, og lad det hvile i ca. 5 min., inden det skæres ud.

Shiitakesvampe

  1. Børst svampene rene.
  1. Smelt smørret på en pande, og rist svampene, til de er gyldne.
  1. Krydr med flagesalt og peber.

Salviecreme

  1. Riv osten groft.
  1. Kom fløde, bouillon, smør og ost i en gryde, og varm op.
  1. Blend cremen/saucen, til den skummer lidt, og tilsæt hakket salvie.
  1. Smag til med peber – osten tilfører en del salt.

Tilbehør

  1. Skær det nederste stykke af aspargesbroccoli, og damp i ca. 2 min., hvorefter broccolien afdryppes.

Servering

  1. Servér kalv med hasselbackkartofler, shiitakesvampe, aspargesbroccoli og salviecreme.