Kalvemørbrad
© Tia Borgsmidt

Kalvemørbrad med smørdampede porrer, rødløg og sennepssauce

En smagfuld og nem ret, hvor tilbehøret sagtens kan tilberedes i forvejen.

Kalvemørbrad med smørdampede porrer, rødløg og sennepssauce

Hovedretten hylder danske porrer, som er i verdensklasse og en dejlig delikatesse. Her med skiver af kalvemørbrad og en sennepssauce. Porrer og rødløg kan tilberedes i forvejen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Syltede rødløg

  • 1 rødløg
  • ½ dl æbleeddike
  • 1 dl sukker

Smørdampede porrer

  • 1 porrer
  • 37 g smør

Kalvemørbrad

  • ½ lille kalvemørbrad
  • flagesalt og peber
  • olivenolie

Sennepssauce

  • ½ skalotteløg
  • 5 g smør
  • ½ spsk. dijonsennep
  • ½ dl hvidvin
  • 1½ dl piskefløde

Tilbehør

  • 1 spsk. boghvede
  • ½ potte tallerkensmækkere

Sådan gør du

Syltede rødløg

  1. Pil løgene, del dem i flager, og skær dernæst i mindre stykker.
  1. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er lige netop opløst.
  1. Hæld lagen over løgene, og lad dem afkøle.

Smørdampede porrer

  1. Rens porrerne, og skær i stykker på ca. 8 cm.
  1. Smelt smørret i en gryde, og lad porrerne dampe i smørret under låg, til de er møre.

Kalvemørbrad

  1. Krydr kødet med salt og peber.
  1. Varm lidt olie på en pande, og brun kødet.
  1. Steg det i ovnen ved 200° i ca. 12 min., afhængigt af hvor rødt, du ønsker det.
  1. Lad kødet hvile tildækket, mens du tilbereder saucen.

Sennepssauce

  1. Pil og hak løget. Smelt smørret på panden, og rist løget.
  1. Tilsæt sennep, og hæld hvidvin på, og lad det fordampe.
  1. Tilsæt fløde, og kog svagt op.
  1. Smag saucen til med flagesalt og peber.
  1. Rist boghvede gylden på en tør pande.

Servering

  1. Skær kødet i skiver, og anret med porrer, rødløg og sennepssauce.
  1. Drys ristet boghvede over, og pynt med tallerkensmækkere.