Hovedret med braiseret kylling i hvidvin
© Tia Borgsmidt

Opskrift på simregryde med braiseret kylling i hvidvin med bønner, tomat og kapers

Simremad er dejlig uhøjtidelig gæstemad, som kan tilberedes i forvejen. Vi elsker portionsanretninger – også når vi laver simremad – for det giver retten et elegant udtryk.

Braiseret kylling i hvidvin med bønner, tomat og kapers

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Braiseret kylling

  • ½ hel økologisk kylling
  • 1 løg
  • 50 g salsiccia
  • ½ dåse cherrytomater
  • 1 dl hvidvin
  • 1 laurbærblade
  • ½ lille bundt persille
  • ½ dåse sorte bønner
  • ½ dåse cannellinibønner
  • ½ spsk. kapers
  • 1 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber
  • ½ potte frisk basilikum

Sådan gør du

  1. Rens kyllingen, og partér den.
  1. Pil og hak løgene.
  1. Skær salsiccia i skiver.
  1. Varm olien i en stor stegegryde, og steg pølserne. Tag dem op, når de er let sprøde.
  1. Brun løg og kylling – lidt ad gangen. Kom løg, kylling, pølser, tomater, hvidvin, laurbærblade og persille i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten simre ca. 1 time ved svag varme.
  1. Dræn de to slags bønner. Skyl dem godt, og afdryp. Vend bønnerne i gryden, og tilsæt kapers. Varm retten godt op, og smag til med flagesalt og peber.

Servering

Anret braiseret kylling i dybe tallerkener med sauce og bønner, og top med masser af frisk basilikum.

Tip: Savner du tilbehør, kan du servere et lækkert surdejsbrød til, lave en portion polenta eller anrette en enkel grøn salat til retten.

LÆS OGSÅ