marinerede sild i en rødbedecreme
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Marinerede sild i rødbedecreme med syltede rødløg

Klassisk, velkendt og alligevel med et lille tvist.

Marinerede sild i rødbedecreme med syltede rødløg

De bagte rødbeder og syltede løg tilberedes i god tid, så du nemt kan forkæle dine gæster med den smukke sildeanretning.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Syltede rødløg

  • ½ rødløg
  • ⅓ dl æbleeddike
  • ⅓ dl sukker
  • ½ laurbærblade
  • 1⅓ peberkorn

Sild i rødbedecreme

  • 100 g rødbeder
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 glas marinerede sild, 300 g
  • ½ dl cremefraiche, 38 %
  • ⅓ dl mayonnaise
  • ⅓ spsk. grovkornet sennep

Servering

  • 2 stykker rugbrød

Sådan gør du

Syltede rødløg

  1. Pil løgene, og skær dem i kvarte.
  1. Kom eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn i en lille gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  1. Tilsæt løgene, og lad dem simre 1 min.
  1. Tag gryden af varmen, og afkøl løgene.

Sild i rødbedecreme

  1. Tænd ovnen på 200o varmluft.
  1. Skræl rødbederne, og skær i mundrette stykker.
  1. Vend med olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Bag rødbederne i ca. 20 min., til de er møre. Afkøl rødbederne.
  1. Afdryp sildene, og skær i mindre stykker.
  1. Kom cremefraiche i en skål, og pisk, til den tykner.
  1. Vend med mayonnaise, grovkornet sennep og hakket dild – gem lidt dild til pynt.
  1. Smag til med flagesalt og peber, og vend forsigtigt med afkølede bagte rødbeder og sild.

Servering

  1. Servér det på rugbrød, og top med afdryppede syltede rødløg.
  1. Pynt med dild.