I Danmark spiser vi typisk konfekt til jul og andre højtider.
Når det kommer til julekonfekt, så tænker de flest højst sandsynligt på noget med marcipan og nougat, og nok især marcipan er mange rigtig glade for. I gamle dage købte man marcipan på apoteket, og det blev blandt andet brugt, når man skulle sluge en bitter pille.
Desuden viser det sig også, at marcipan er rigtig godt at spise efter en stor julemiddag, fordi det skulle være rigtig godt imod forstoppelse.
I mange år var marcipan også en dyr fornøjelse, der kun var forbeholdt de rigeste i samfundet. Det var det, på grund af tidens meget høje sukkerpriser.
I dag kan vi heldigvis glæde os over, at marcipan har en fornuftig pris, så vi kan nyde både dejlige julekonfekt, kransekage og mazarintærter. Måden vi spiser julekonfekt på i dag har ændret sig siden gamle dage.
Vi spiser typisk godter hele december, hvis vi kan slippe afsted med det, men sådan har det ikke altid været. Engang hang man alle godterne på juletræet, og så var det først efter, at juledagene var overståede, at børnene fik lov til at spise godterne på juletræet. Præcis som i den velkendte julesang “Højt fra træets grønne top”.
I dag bliver diverse godter typisk serveret til en hyggelig stund med venner og familie.
Kilde: denstoredanske.dk og blog.dengamleby.dk