Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lækre opskrifter på julekonfekt

Her finder du opskrifter på lækkert konfekt, der vil ende på den faste konfekt-inventar til hver jul.

Konfekt hører til julen

Man kan ikke sige jul uden at tænke på dertilhørende julekonfekt. Her tænker vi på alt fra klassisk konfekt med marcipan og nougat, til bløde flødekarameller og diverse chokoladefristelser – og vi er vilde med det hele. Vi har samlet de bedste opskrifter, der vil få enhver gæst til at række ud efter konfektfadet en ekstra gang.

© Pernille Greve

Portvinskarameller

Hvis konfekten skal være ekstravagant og overraskende, så skal du lave disse portvinskarameller, der vil imponere gæsterne til ethvert julearrangement.

© Pernille Greve

Bronze-brændte mandler

En sikker vinder og nem opskrift på en klassisk juleslik, der lige er blevet piftet op. Du finder fremgangsmåden her.

© Pernille Greve

Konfekt med solbær

Solbær er ikke så traditionel en ingrediens til jul, men med denne opskrift på solbærkonfekt bliver det fast inventar på listen med julekonfekt.

© Anders Schoennemann

Fyldte chokolader med nougat

Klassiske smage til julekonfekten; hasselnødder og nougatkrokant. Se hvordan de laves her.

© Anders Schønnemann

3 slags konfekt

Her får du ikke bare én, men hele tre lækre opskrifter på julekonfekt. Glæd dig til en eksplosion af chokoladetrøffel. Du finder alle tre opskrifter her.

© Kira Brandt

Nemme konfektkugler

Med disse konfektkugler bliver det ikke meget bedre, for de er både nemme at lave og super lækre. Så er det ingen sag at diske op med lidt julegodter.

© Lars Ranek

Julekarameller med fløde og kanel

Tag julekonfekten til nye højder med disse skønne karameller. Pak dem eventuelt ind i slikpapir, og forær dem som en sød værtindegave.

© Anders Schønnemann

Rocky Road – chokoladebarer med fyld

Endnu et bud på virkelig nem julekonfekt. Fyldet skal nemlig bare vendes i den smeltede chokolade. Du kan bruge mørk, lys eller hvid chokolade og lige præcis det fyld, du bedst kan lide. Find opskriften her.

Konfekthjerter

Hvis du elsker marcipan, så er disse helt perfekte til dig. De små, søde hjerter er ikke til at stå for, og de er heldigvis også nemme at lave.

Lækker julekonfekt

Her får du opskrifter på forskelligt julekonfekt, så der er lidt til enhver smag. Server det til gløgg eller en god kop kaffe.

Skøn julekonfekt med smag af kaffe

Det perfekte konfekt til kaffeelskeren! Caffe latte-ganache, julemacarons og espresso-crunch – find din favorit her.

© Anders Schønnemann

4 skønne juleflødeboller, du nemt selv kan lave

Julekonfekt behøver ikke at være noget med marcipan og nougat, det er disse juleflødeboller et godt eksempel på.

© Ulf Svane

Orangetter

Chokolade og appelsin er en klassiker, når det kommer til julegodter, og disse orangetter er ingen undtagelse.

© Ulf Svane

Julekonfekt – vinterhvide lækkerier

Alskens julelækkerier i stride strømme, det er hvad du får lige her. Du finder blandt andet opskriften på de populære snebolde og fransk nougat.

© Anders Schønnemann

Pâte de fruit ... eller, som vi siger på dansk: FLÆSK

En ægte klassiker, når det kommer til julekonfekt. Og så er det er faktisk overraskende nemt at lave selv – se bare her.

Lidt om den kære julekonfekt

I Danmark spiser vi typisk konfekt til jul og andre højtider.

Når det kommer til julekonfekt, så tænker de flest højst sandsynligt på noget med marcipan og nougat, og nok især marcipan er mange rigtig glade for. I gamle dage købte man marcipan på apoteket, og det blev blandt andet brugt, når man skulle sluge en bitter pille. Desuden viser det sig også, at marcipan er rigtig godt at spise efter en stor julemiddag, fordi det skulle være rigtig godt imod forstoppelse.

I mange år var marcipan også en dyr fornøjelse, der kun var forbeholdt de rigeste i samfundet. Det var det, på grund af tidens meget høje sukkerpriser.
I dag kan vi heldigvis glæde os over, at marcipan har en fornuftig pris, så vi kan nyde både dejlige julekonfekt, kransekage og mazarintærter.
Måden vi spiser julekonfekt på i dag har ændret sig siden gamle dage. Vi spiser typisk godter hele december, hvis vi kan slippe afsted med det, men sådan har det ikke altid været. Engang hang man alle godterne på juletræet, og så var det først efter, at juledagene var overståede, at børnene fik lov til at spise godterne på juletræet. Præcis som i den velkendte julesang “Højt fra træets grønne top”. I dag bliver diverse godter typisk serveret til en hyggelig stund med venner og familie.

Kilde: denstoredanske.dk og blog.dengamleby.dk

Relaterede Artikler