
17 lækre opskrifter på julekonfekt
Her finder du opskrifter på lækkert konfekt, der vil ende på den faste konfekt-inventar til hver jul.
Af — 03. december 2020Konfekt hører til julen
Man kan ikke sige jul uden at tænke på dertilhørende julekonfekt. Her tænker vi på alt fra klassisk konfekt med marcipan og nougat, til bløde flødekarameller og diverse chokoladefristelser – og vi er vilde med det hele. Vi har samlet de bedste opskrifter, der vil få enhver gæst til at række ud efter konfektfadet en ekstra gang.
Portvinskarameller
Hvis konfekten skal være ekstravagant og overraskende, så skal du lave disse portvinskarameller, der vil imponere gæsterne til ethvert julearrangement. Find opskriften på karamellerne her.
Bronze-brændte mandler
En sikker vinder og nem opskrift på en klassisk juleslik, der lige er blevet piftet op. Du finder fremgangsmåden her.
Chokoladebrud
Det er julens nemmeste konfekt: chokoladebrud med forskellige toppings. Du finder opskriften her.
Konfekt med solbær
Solbær er ikke så traditionel en ingrediens til jul, men med denne opskrift på solbærkonfekt bliver det fast inventar på listen med julekonfekt. Find opskriften lige her.
Fyldte chokolader med nougat
Klassiske smage til julekonfekten; hasselnødder og nougatkrokant. Se hvordan de laves her.
3 slags konfekt
Her får du ikke bare én, men hele tre lækre opskrifter på julekonfekt. Glæd dig til en eksplosion af chokoladetrøffel. Du finder alle tre opskrifter her.
Nemme konfektkugler
Med disse konfektkugler bliver det ikke meget bedre, for de er både nemme at lave og super lækre. Så er det ingen sag at diske op med lidt julegodter.
Julekarameller med fløde og kanel
Tag julekonfekten til nye højder med disse skønne karameller. Pak dem eventuelt ind i slikpapir, og forær dem som en sød værtindegave.
Rocky Road – chokoladebarer med fyld
Endnu et bud på virkelig nem julekonfekt. Fyldet skal nemlig bare vendes i den smeltede chokolade. Du kan bruge mørk, lys eller hvid chokolade og lige præcis det fyld, du bedst kan lide. Find opskriften her.
Konfekthjerter
Hvis du elsker marcipan, så er disse helt perfekte til dig. De små, søde hjerter er ikke til at stå for, og de er heldigvis også nemme at lave.
Lækker julekonfekt
Her får du opskrifter på forskelligt julekonfekt, så der er lidt til enhver smag. Server det til gløgg eller en god kop kaffe.
Skøn julekonfekt med smag af kaffe
Det perfekte konfekt til kaffeelskeren! Caffe latte-ganache, julemacarons og espresso-crunch – find din favorit her.
Skønne flødeboller med et twist af jul
Hvis du synes, at julekonfekt er blevet for almindeligt og du gerne vil servere en mere mindeværdig snack for dine gæster i julen, så er denne opskrift på hjemmelavede flødeboller lige, hvad du mangler.
Giv dine flødeboller et juletwist ved at tilføje enten kanel, hindbær eller pebermynte ekstrakt til flødebolleskummet og dekorér med spiseligt guldstøv.
Orangetter
Chokolade og appelsin er en klassiker, når det kommer til julegodter, og disse orangetter er ingen undtagelse.
Julekonfekt – vinterhvide lækkerier
Alskens julelækkerier i stride strømme, det er hvad du får lige her. Du finder blandt andet opskriften på de populære snebolde og fransk nougat.
Pâte de fruit ... eller, som vi siger på dansk: FLÆSK
En ægte klassiker, når det kommer til julekonfekt. Og så er det er faktisk overraskende nemt at lave selv – se bare her.
Imponerende dessertchokolader
Danmarks dygtigste chokoladeproducent har lavet denne lækre honningkage-ganache, der er perfekt til julehøjtiden. Den pynter flot på dessertbordet med den røde farve i kvadratiske kuber.
Lidt om den kære julekonfekt
I Danmark spiser vi typisk konfekt til jul og andre højtider.
Når det kommer til julekonfekt, så tænker de flest højst sandsynligt på noget med marcipan og nougat, og nok især marcipan er mange rigtig glade for. I gamle dage købte man marcipan på apoteket, og det blev blandt andet brugt, når man skulle sluge en bitter pille.
Desuden viser det sig også, at marcipan er rigtig godt at spise efter en stor julemiddag, fordi det skulle være rigtig godt imod forstoppelse.
I mange år var marcipan også en dyr fornøjelse, der kun var forbeholdt de rigeste i samfundet. Det var det, på grund af tidens meget høje sukkerpriser.
I dag kan vi heldigvis glæde os over, at marcipan har en fornuftig pris, så vi kan nyde både dejlige julekonfekt, kransekage og mazarintærter. Måden vi spiser julekonfekt på i dag har ændret sig siden gamle dage.
Vi spiser typisk godter hele december, hvis vi kan slippe afsted med det, men sådan har det ikke altid været. Engang hang man alle godterne på juletræet, og så var det først efter, at juledagene var overståede, at børnene fik lov til at spise godterne på juletræet. Præcis som i den velkendte julesang “Højt fra træets grønne top”.
I dag bliver diverse godter typisk serveret til en hyggelig stund med venner og familie.
Kilde: denstoredanske.dk og blog.dengamleby.dk