Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nemme, lækre flødeboller med marcipanbund

Imponer dine gæster med disse lækre flødeboller. Flødebollerne kan dækkes med alverdens lækkerier, hvor fantasien kun sætter grænser.

© Getty Images

Skøn opskrift på hjemmelavet flødeboller med marcipanbund

Ca. 20 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 100 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g. glukose
  • 1/2 dl. vand
  • 200 g. marcipan
  • 200 g. mørk eller hvid chokolade

Sådan gør du:

  1. Kom æg i en skål og pisk til stift skum.
  2. Kom sukker, vaniljesukker, glukose og vand i en lille gryde, og lad det koge op. Det skal boble godt.
  3. Pisk æggeskummet, mens du hælder sukkerlagen heri i en tynd stråle.
  4. Det skal piskes godt i 2 min., indtil marengsmassen er fast.
  5. Kom marengsen i en sprøjtepose.
  6. Rul maricpan til en pølse, så den får en diameter som en 5-krone. Skær den over i stykker, så de kan bruges som bunde.
  7. Kom marengs på bunden. Lad marengsen stivne et tørt sted natten over.
  8. Sæt flødebollerne på en tæt rist på et stykke bagepapir, og hæld smeltet chokolade herpå.
  9. Lad det stivne et tørt sted.

TIP: Dekorér dine flødeboller med enten kakaodrys, hakkede nødder, lakridspulver eller tørrede hindbær for et lækkert twist.