Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rabarberflødebolle

Og med flødebolle mener vi herlig rabarberkompot på marcipanbund –gemt under saftskum og med iskold fløde til. Lav kompotten dagen i forvejen ...

© Andreas Mikkel Hansen

… Har du ikke en siffon, kan du i stedet piske en pasteuriseret æggehvide til skum, vende den med sukker og flødeskum og toppe flødebollen med det.

Rabarberkompot:
rabarber 400 g
sukker 200 g
citronsaft 2 tsk.
citronverbena 2 tsk., friskhakket

Skær rabarberne i 3-5 cm stykker, kom i en skål sammen med sukker og citronsaft og stil på køl – gerne til næste dag.

Tag nu 2/3 af rabarberblandingen fra og op i en gryde. Kog den mør i 5-6 minutter. Tag af komfuret, og tilsæt straks den sidste 1/3 rabarber og citronverbena, og vend rundt.

Lad blandingen stå i 15 minutter, og afkøl.

Skum af rabarbersaft:
rabarbersaft 2 ½ dl, god købt eller hjemmelavet
husblas 1 blad

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter.

Lun ½ dl af rabarbersaften i en lille gryde, tilsæt det udblødte husblas, og lad det smelte under omrøring.

Hæld blandingen sammen med den kolde saft i en skål. Hæld det hele på en siffon ladet med 3 patroner, og stil på køl.

Lakridsfløde og marcipanbund:
fløde 2 dl
sødmælk 1 dl
citron ½ stk., fintreven skal
sukker 2 ½ tsk.
vaniljestang ½ stang, kornene rå lakrids et lille stykke, fx Bülows
marcipan 100 g
brun farin 2 ½ spsk.
ymerdrys ½ dl

Bland fløde, mælk, citronskal, sukker og vaniljekorn, og smag til med lidt revet rå lakrids efter lyst. Stil på køl.

Ælt marcipan, brun farin og ymerdrys sammen, og rul ud på et bord. Udstik nu bundene til flødebollerne med et lille glas.

Sæt en marcipanbund på hver tallerken, top med kompot, så saftskum fra siffonen, og pynt som her med tørrede, knuste tranebær og et blad fra den søde steviaplante. Servér den iskolde lakridsfløde til.