Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bronze-brændte mandler

En sikker vinder og nem opskrift på en klassisk juleslik.

brændte mandler i glaskrukke med sløjfe

© Pernille Greve

Bronze-brændte mandler

ca. 1-2 glas brændte mandler

Det skal du bruge:

  • 200 g mandler
  • 100 g lyst rørsukker
  • 1 dl vand
  • Lidt bronzestøv

Sådan gør du:

  1. Hæld mandlerne, rørsukkeret og vandet på en pande ved middelvarme.
  2. Når vandet er fordampet og sukkeret er opløst, skrues der en smule ned for varmen, og der røres jævnligt i mandlerne. De er færdige, når de er blanke, og sukkeret er karamelliseret.
  3. Kom dem i en pose sammen med bronzestøvet, og ryst herefter.
  4. Opbevar de brændte mandler i en tæt beholder/glas.

Tip:

Smuk og nem værtindegave. Fyld et patentglas med de bronzebrændte mandler, og bind et bånd med sløjfe omkring glasset. De smager fantastisk, og det ser smukt ud.

LÆS OGSÅ: Julens bedste værtinde gaver.