Bronze-brændte mandler

En sikker vinder og nem opskrift på en klassisk juleslik.

brændte mandler i glaskrukke med sløjfe
© Pernille Greve

Bronze-brændte mandler

ca. 1-2 glas brændte mandler

Det skal du bruge:

  • 200 g mandler
  • 100 g lyst rørsukker
  • 1 dl vand
  • Lidt bronzestøv

Sådan gør du:

  1. Hæld mandlerne, rørsukkeret og vandet på en pande ved middelvarme.
  2. Når vandet er fordampet og sukkeret er opløst, skrues der en smule ned for varmen, og der røres jævnligt i mandlerne. De er færdige, når de er blanke, og sukkeret er karamelliseret.
  3. Kom dem i en pose sammen med bronzestøvet, og ryst herefter.
  4. Opbevar de brændte mandler i en tæt beholder/glas.

Tip:

Smuk og nem værtindegave. Fyld et patentglas med de bronzebrændte mandler, og bind et bånd med sløjfe omkring glasset. De smager fantastisk, og det ser smukt ud.

LÆS OGSÅ: Julens bedste værtinde gaver.