Her er julens bedste værtindegaver

Ikke for lille og ikke for stor. Ikke for dyr og ikke for billig. Hvordan finder du den bedste værtindegave til kvinden, der har inviteret til juleaften? Vi guider her.

© Istock

Tak til værtinden

Perfekt stegte ænder, brunede kartofler, pyntet træ og et smukt dekoreret middagsbord. Din værtinde har haft nok at se til for at skabe de perfekte rammer for en hyggelig og stemningsfuld juleaften. Med alt det arbejde hun har lagt for dagen, er der god grund til at vise sin taknemlighed med en lille erkendtlighed. Vi guider dig til de bedste værtindegaver lige her.

Gave julegave

© Istock

1. Chokolade-nydelse

Der er som regel mange muligheder for, at få fyldt konfekt-depoterne op i løbet af julemåneden, men chokolade er aldrig en dårlig gaveide. Æsken her er fra Økoladen, og inderholder ni chokoladedesserter med orangemarcipan, nougat og mandel. Alt chokolade fremstilles i hånden i den lille, økologiske chokoladefabrik - og den kan sagtens holde sig til januar. Så kan værtinden jo tage æsken frem og nyde den gode chokolade mens hun mindes jeres juleaften.

Æsken kan købes på Økoladens hjemmeside her, eller hos forhandlere landet over.

Økologisk chokolade

© Økoladen

2. Blomster med lang holdbarhed

En buket blomster - mere klassisk bliver det næste ikke, når vi taler om værtindegaver. Til forskel fra almindelige buketter, der ofte falmer alt for hurtigt, tilbyder blomsterfirmaet, Queen kalanchoe-buketter, som med garanti står smukt i mindst 3 uger. En buket, som værtinde kan glæde sig over langt ind i januar.

Du kan købe de fine blomster på Queens hjemmeside her. Buketter og blomster forhandles også i en række supermarkeder og havecentre landet over. Find en forhandler nær dig, på Queen.dk

© Queen

3. Stearinlys med god samvittighed

Duftlys i fin indpakning er en perfekt stemningsskaber og en oplagt værtindegave. Desværre er almindelige stearinlys fyldt med skadelige stoffer og de udsender skadelige partikler, der ikke er godt for indeklimaet. Heldigvis findes der et stort udvalg af rene, økologiske soyalys, der er bionedbrydelige og helt fri for GMO, petrokemiske stoffer, phthalaterhelt og hormoner.

Soyalysene brænder med en naturlig og behageligt duft og kan fås i forskellige udgaver f.eks. med duften af ristede kastanjer, kokos eller frisk havluft. De kan købes på Soys Ecologist Candles' webshop fra 125 kr.

© By Soys Ecologist Candles

4. Skrub og forkæl

Er der noget, man har brug for efter en lang dag i køkkenet og en aften på høje hæle, er det selvforkælelse med et afslappende bad. Til det kreerer Badeanstalten de lækreste sæber, skrubs og olier. I denne gaveæske er samlet tre saltskrubs, som fjerner døde hudceller, stimulerer blodcirkulationen og plejer huden; én med roser og koldpresset mandelolie, én med udtræk af blå kamille og én med solbærkerner og appelsin.

Badeanstalten henviser til forhandler nær dig på deres hjemmeside her.

© Badeanstalten

5. Serveringsbakke

HAY har skabt denne fine bakke, der både er funktionel og dekorativ. Den fås i to farver - en "gold finish" og en "rainbow" - begge er lavet af rustfrit stål og kan passende bruges af værtinden, når julelækkerierne skal serveres - eller som dekorativt fad i hjemmet.

Bakken kan købes i HAY-butikker samt i HAY Minimarket og koster 229 kr. Se mere på HAY Minimarket her.

© HAY Minimarket

6. Marmorkrukke

En fin lille krukke, der kan gemme på alt fra smykker til guldkarameller - den kan jo fyldes op med sidstnævnte, inden den overrækkes til værtinden. Krukken måler 5,7 cm og fås i flere farver.

Kan købes på Magasin.dk

© Magasin

7. Planter på en helt ny måde

Hvorfor ikke overraske værtinden med en helt ny og kreativ måde, at dekorere hjemmet grønnere på. Planteplaneter er et japansk inspireret ophængningssystem af planter, og består af forskellige sukkulenter som vokser på en lille planet af jord. Planteplaneten kan bruges som alternativ til en stueplante, som vinduesophæng, ophæng på møbler osv.

Der findes mange forskellige former, størrelser og farvenuancer - find din favorit lige her.

© Planteplaneter

8. En gave, der varer længe

Et abonnement til et magasin er en gave, der med garanti bliver husket - den lander nemlig i postkassen hver måned og skaber glæde hos modtageren.

Er din familie boliginteresseret, kan du give et abonnement på BO BEDRE, hvor du får masser af overblik over de nyeste design, boligrepotager fra ind- og udland og lækre opskrifter.

Du kan købe et gavekort til BO BEDRE eller et valgfrit magasin lige her.

BO BEDRE abonnement Julebog

© Benjamin

9. Karaffel

En flot karaffel er både dekorativ og brugbar. Du kan finde mange forskellige udgaver og stiltyper i butikker og på nettet. Find eksempelvis en gammel antik karaffel eller en mere moderne som denne med et gråt og afdæmpet look.

Denne karaffel kan købes på Notre Dames webshop for 159 kr.

© Norte Dame

10. En tur i teateret

Hvad med at sende den gæstfrie vært en tur i teateret? Der er et væld af spændende oplevelser på de skråbrædder - fra gamle klassikere til eksperimenterende forestillinger. På Teaterbilletter.dk kan du selv vælge gavekortets beløb og enten printe det selv, eller få det tilsendt med posten. Så er det bare op til værtinden, at beslutte sig for genre og teaterhus.

Køb på Teaterbilletter.dk

FÅ DET BEDSTE FRA BO BEDRE I INDBAKKEN

© Odense Teater

Relaterede Artikler