Gaveidéer til mandelgave
© Unsplash

14 mandelgaver til under 300 kr.

Vi har samlet vores bud på 14 mandelgaver, som vil glæde hele familien – uanset om det er teenageren, søsteren, mor, farfar eller onkel, der finder mandlen.

Den perfekte mandelgave

At spise risalamande er en højt prioriteret dansk tradition juleaften. Højdepunket ved desserten er dog ikke nødvendigvis den lækre spise, men derimod chancen for at finde den hele mandel og dermed vinde mandelgaven.

Traditionen om at finde mandlen stammer oprindeligt fra Frankrig, hvor man opfandt en leg, der gik ud på at finde en bønne, der var bagt med ind i en kage. I Danmark har vi taget formålet med legen til os og byttet kagen og bønnen ud med vores risalamande og mandel.

Vi har samlet 14 idéer til en mandelgave, som nok skal få folk i selskabet til at stikke dybt i skålen efter mandlen.

badehåndklæde H&M Home
© H&M Home

Den bløde mandelgave

Der findes ikke noget bedre end at blive omfavnet af et dejlig blødt håndklælde, når man træder ud af badet.

H&M Home har lavet et fint bomulds-badehåndklæde i beige og sorte nuancer. Hvem ville ikke blive glad for sådan en blød mandelgave?

Badehåndklæde, H&M Home, 149 kr., køb det her.

LÆS OGSÅ

Meyers jul kogebog
© Meyers

Den inspirerende mandelgave

Claus Meyer har skrevet utallige kogebøger, men denne er den ultimative julekogebog. Sammen med de dygtige kokke fra Meyers Madhus, har han med inspiration i både danske og udenlandske traditioner, samlet mere end 250 opskrifter på julemad. Sild, laks, pølser, paté, riletter, salater, masser af grønt, gris, and, gås, salt- og sødt bagværk, desserter og konfekt er blot nogle af de kategorier, du kan lade dig inspirere af.

Julebog, Meyers, 299 kr., forhandles hos imusic.dk

Hyggespillet
© Bahne

Underholdning til juledagene

I Hyggespillet kan man ikke tabe, det handler nemlig bare om at have det sjovt og hygge sig. Spillet byder på tankevækkende og uventede spørgsmål, der sætter gang i samtalen, som forhåbentlig både kommer til at indeholde interessante anekdoter og latterkramper. Vinderen af mandelgaven kan sætte gang i hygge-stemningen i juledagene med dette spil.

Hyggespillet, Kölskapspoesi, 149,95 kr., forhandles hos Bahne

Summerbird chokolade
© Summerbird

Den søde mandelgave

Med fire af Summerbirds populære Amberholic produkter, skal der i denne gave nok være noget for enhver smag. Det lækre chokolade er pakket ind i en flot gavepose.

Amberholic Giftbag, Summerbird, 264 kr., køb den her.

© Atelier Aarhus

Mandelgaven, der skaber overblik

Det kan være svært at holde styr på alle sine planer for ugen, men med en æstetisk ugekalender fra Atelier Aarhus kan man samle alle to-do lister og gøremål.

Kalenderen giver overblik over en uge pr. side og er let at tage med i tasken – og så er den både pæn og praktisk.

Ugekalender, Atelier Aarhus, 239,95 kr., kan købes på atelieraarhus.com

Lyshuse fra Kähler
© Kähler

Den hyggelige mandelgave

Disse fine lyshuse fra Kähler kan være perfekte i et julelandskab, men kan også sagtens stå fremme resten af året.

Kollektionen hedder Urbania, og der er over 15 forskellige lyshuse at vælge mellem.

Kähler, Urbania, priser fra 169,95 kr. Find dem her.

LÆS OGSÅ

Årets julegave Red barnet
© Red barnet

Mandelgaven, der gør en forskel

I stedet for en materiel gave, kan du vælge at donere årets mandelgave til Red Barnets vigtige arbejde for udsatte børn. Du støtter en god sag, da det gavekort du køber svarer til, at de kan give et udsat barn to dages ophold på en af Red Barnets ferielejre i Danmark.

Oplevelsespakke, Red Barnet, 198 kr., køb den her.

Svend Brinkmann tænk
© Gyldendal

Den eftertænksomme mandelgave

Der er ikke noget bedre tidspunkt end ferie, når man skal fordybe sig i en god bog. "Tænk" er Svend Brinkmanns tankevækkende bog om tænkning og det tankefulde liv. Bogen sætter fokus på, at vi i den moderne verden ikke giver os selv tid til at reflektere og tænke en ekstra gang over tingene.

Tænk, Svend Brinkmann, 199,95 kr., forhandles hos Saxo.com

Lakrids by Bülow
© Lakrids by Bülow

Juleslik

Et klassisk og sikkert valg til mandelgaven er noget spiseligt – som for eksempel lækre lakridser fra Johan Bülow. Du kan med denne mandelgave invitere gæsterne til julefrokosten eller julemiddagen på lidt kvalitets lakrids med smage af mango, karamel og trøffel.

Slow crafted selection box, Lakrids by Bülow, 195 kr., køb den her.

Bæredygtigt domino spil i træ
© Design Rocket

Den bæredygtige mandelgave

Der er ikke noget som et spil, alle kan samles omkring. Design Rocket har givet det klassiske domino spil en upgrade ved at producere det bæredygtigt af deres restmaterialer. Med det fine dominospil kan du give en miljøvenlig mandelgave.

Dan Domino, Design Rocket, 299 kr., forhandes hos Design Rocket.

© HAY

Den lune mandelgave

De lange vintermåneder kan være fodkolde, og derfor har vi fundet nogle bløde sutsko fra Hay. Sutskoene er i one-size og kan passes af alle i selskabet. Denne lune mandelgave må falde i god jord for de fleste.

Waffle slippers, Hay, 269 kr., kan købes her.

musikbrætspil
© Good Coffee Games

Den sjove mandelgave

Giv en sjov mandelgave, der kan sætte gang i et hvert selskab. Warner Music har i samarbejde med Good Coffee Games lavet et musikbrætspil, der er baseret på Absolute Music cd’erne fra 90’erne.

Spillet er et festligt input til en sjov aften, og vil helt sikkert falde i god smag hos de fleste.

Absolute Music, Good Coffee Games, 239 kr., kan købes her.

LÆS OGSÅ

Røde Kors x Coca-Cola tote bag
© Røde Kors & Coca-Cola

Mandelgaven, der også gavner andre

Røde Kors og Coca-Cola er gået sammen om en national juleindsamling til at støtte julehjælpen i år. I fællesskab har de designet en tote bag under sloganet 'It's Cool to Care'.

Du kan støtte Røde Kors’ julehjælp ved at købe nettet i en af de 27 byer, som Coca-Cola og Røde Kors besøger på årets julemission, hvor den ikoniske Coca-Cola julelastbil sælger Coca-Cola miniature
lastbiler, julekugler og ”It’s Cool to Care”-nettet. Alle items kan også købes i Coca-Colas julehytte på torvet foran Magasin i København, som man kan opleve fra uge 46-51.

Indkøbsnettet kan købes for 30 kroner, og alt salg går ubeskåret til Røde Kors' julehjælp.

Læs mere om Coca-Cola lastbilen og tidspunkter her.

Abonnement på magasinet BO BEDRE
© Bo bedre

Giv et gavekort til BO BEDRE

Med et gavekort til BO BEDRE kan man bestille en masse spændende magasiner. Denne gave er perfekt til bolig- og designinteresserede i alle aldre, hvor du får lækre boligreportager, masser af inspiration til de nyeste designtrends og lækre opskrifter.

Gavekort, BO BEDRE, 5 magasiner for 249 kr., køb gavekortet her.