Gløgg, de bedste gløgg steder
© Unsplash

Guide: Her får du den bedste gløgg i København

Mørk og krydret eller lys og syrlig? Alle har en mening om, hvordan gløgg skal smage. Vi giver dig 8 bud på steder, du skal besøge for at få den bedste udgave af den varme vinterdrik.

Julen står for døren, og det er igen blevet tid til at nyde den traditionelle juledrik.

Der er kommet mange gode bud på nye og anderledes udgaver af julegløggen, og efterhånden bliver den serveret på de fleste caféer og barer i november og december måned.

Men hvor skal du gå hen for at få den bedste gløgg? Vi har udvalgt 8 steder i København, hvor du med garanti vil få en god smagsoplevelse og hyggelige omgivelser at nyde den varme drik i.

Hvis du selv skulle få lyst til at eksperimentere med at lave gløgg derhjemme, kan du se vores opskrift på hvid gløgg her.

Café Europa 1989

På café Europa 1989 kan du vælge mellem den klassiske mørke gløgg eller den lyse, hvor du får serveret store lækre brunkager til.

Caféen på Amagertorv er det perfekte sted til en pause fra julegaveshopping og helt frem til den 23. december kan du nyde et glas varmt gløgg.

Amagertorv 1, 1160 København K

Hotel Sanders

På hotel Sanders kan du få hele to versioner af den varme juledrik.

De serverer både hvid og rød gløgg, som kan nydes i deres hyggelige hotelcafé. Skulle du blive sulten er der også rig mulighed for at spise i hotellets restaurant.

Tordenskjoldsgade 15 1055 København K

Ewalds brasserie

Ewalds Brasserie skruer helt op for julestemningen med en lækker krydret gløgg, hvor der ikke er sparet på vinen. Den fransk-inspireret bistro har vundet op til flere priser for sin gløgg og er klart et besøg værd.

Allégade 24A, 2000 Frederiksberg

Hviids Vinstue

Hviids Vinstue har serveret sin berømte gløgg siden 1954, og hvert år den 11/11 kl. 11 åbner de for salget af den legendariske gløgg i vinstuen.

Produktionen af gløggen starter allerede i maj måned, hvor portvin og rødvin bliver sat til at trække sammen med krydderier og rosiner. Til sidst tilsættes cognac og mørk rom sammen med nye rosiner og mandler, så gløggen er frisk til servering.

Skulle du få lyst til at købe gløgg med hjem fra Hviids Vinstue, er det også en mulighed.

Kongens Nytorv 19, 1050 København K

Marchal – d’Angleterre

Gløgg på Hotel dÁngleterre er ikke bare helt almindelig gløgg. Den er nemlig lavet ud fra en hemmelig opskrift, og så kan den drikkes foran den lune pejs i hotellets bar.

Til et glas med gløgg får du serveret pebernødder og konfekt.

Kongens Nytorv 34, 1050 København K

The Barking Dog

Få den ultimative smagsoplevelse hos The Barking Dog, der laver en gløgg bestående af ikke mindre end ni ingredienser.

Baren, der ellers er kendt for sine cocktails, skaber den varme vinterdrik på et mix af cognac, rødvin, kardemomme, nelliker, æbler, kanel, appelsiner, angostura og sukker. Og så bliver den selvfølgelig serveret sammen med hjemmebagte småkager.

Sankt Hans Gade 19, 2200 København N

Noorbohandelen

I Torvehallerne sitrer der af julestemning, og her finder du også Noorbohandelen, der flere gange er blevet kåret til bedste gløgg i København.

Den stærke og velsmagende gløgg stammer fra den lille ø Nyord, hvor Noorbohandelen har hjemsted, og som ligger nord for Møn.

Høkerboderne 16B, 1712 København V

Spisehuset

Spisehuset, der er placeret i Huset i Magstræde, er kendt for deres velsmagende hummus, men måske de også snart bliver kendt for deres lækre gløgg. Hvis du ikke er til alt for mange julekrydderier i din gløgg, så kunne Spisehusets være et godt bud. Her er gløggen lavet på sherry, frisk i smagen og en anelse syrlig.

Magstræde 12, 1204 København

LÆS OGSÅ