Jul i Tivoli
© Tivoli

Endelig: Tivoli åbner dørene for ren og skær julemagi

Nu er Tivoli klar med et storslået juleprogram, der sparker julefesten i gang for store som små.

Julen begynder i Tivoli

Duft af gløgg, nisser og julekugler i alle farver fylder igen i år forlystelseshaven, så gæsterne traditionen tro sætter julen i gang med et skud rendyrket, Tivoli’sk julehygge.

Når kulden og mørket sænker sig over København, tændes der for hyggen i Tivoli, og duften fra hyacinter blander sig lifligt med gløgg, nyristede mandler og frisk pyntegran. Lyden af barnelatter, bjældeklang og knasende julegodter fylder luften.

Julesæsonen bliver med sne på grantræerne skudt i gang den 19. november kl. 11.00, når Julemanden, Tivoli-Gardens Tambourkorps og Tivoli Pocket Brass ønsker de første gæster glædelig jul. Kl. 16.30 tænder Julemanden i selskab med kendisser lysene på juletræet i Det store Springvand, mens Tivoli-Gardens Band og Eventyrteatrets nisser underholder.

LÆS OGSÅ

Julebilleder fra Tivoli
© Tivoli

Julemandens hus

Blandt årets overraskelser er Julemandens nye hus. Ikke langt fra et nyt magisk lysende træ foran Nimb bliver der bygget et stort hus til Julemanden, der får udsigt til landsbyen Bjældevang og dens mange små boder.

Gæsterne kan dermed se frem til at møde Julemanden i hyggelige omgivelser på Plænen. Her kan børnene få taget billeder og smugkigge ind i julegaveværkstedet, hvor flittige mekaniske nisser hjælper med at forberede julen med pynt og pakker.

Ikke langt fra Julemandens hus kan gæsterne nyde en ny lysprojektion på Nimbs facade. Her tages gæsterne med på en rejse til juletræsskoven, hvor nisserne udvælger og pynter det flotteste juletræ i skæret fra fyrværkeri.

– Tivolis gæster kan se frem til en klassisk Tivoli-jul med sne, gran og gløgg; og nok af hjerterum og julestemning til alle. I år er der premiere på et helt nyt hjem til Julemanden og nye, meget flotte julescenografier rundt i Haven. Der er også gensyn med balletklassikeren Nøddeknækkeren i Koncertsalen og juleforestilling i Glassalen. Julen er en glad anledning til at samles. I årets sidste højtid fletter vi hjerter og fejrer de bånd, der knytter os sammen, fortæller Tivolis direktør Susanne Mørch Koch.

Julemandens værksted
© Tivoli

LÆS OGSÅ

Boder, smuk pynt og forlystelser

Der er igen i år mulighed for at opleve Tivolis spektakulære jule-scenografier, velpyntede juletræer, nisser, glaskugler og julelys. Mange vil også glæde sig til den traditionsrige gåtur rundt om Tivoli Søen under de lysende hængepile med en kop varm gløgg i den ene hånd og deres nærmeste i den anden.

Det er en velpyntet have, der også indbyder til gavekøb i boderne, hvor handlende fra hele landet sælger pynt, lækkerier og lokale specialiteter. Alle Tivolis forlystelser kører også under Jul i Tivoli, så der er rig lejlighed til at tage en tur i Rutschebanen, Dæmonen eller Ballongyngen mellem juleaktiviteterne.

– Mikkel Aarø-Hansen, direktør i Wonderful Copenhagen siger: Jul i Tivoli er en tradition for rigtig mange og er med til at gøre hovedstaden til et oplagt rejsemål i den sidste del af året. Vi arbejder målrettet på at sprede turismen i hovedstaden ud, ikke kun geografisk, men i høj grad også sæsonmæssigt. Det forudsætter, at der er gode og stærke oplevelser at rejse efter hele året. Det er Jul i Tivoli et rigtig godt eksempel på, og i år glæder vi os ekstra meget oven på et par meget svære år for hovedstadens turisme.

Læs meget mere om jul i Tivoli her.

Juleparade i Tivoli
© Tivoli

Gensyn med Nøddeknækkeren, parader, optog og fyrværkeri

På Tivolis scener bliver der julet igennem. Hele familien kan opleve et juleeventyr, når balletklassikeren; Nøddeknækkeren med over 100 medvirkende for 5. gang fra den 26. november indtager Tivolis Koncertsal med piruetter, funklende stjerner og symfonisk musik.

Tivolis gæster kan også opleve Tivoli-Garden gå juleparade gennem Haven lørdage i julesæsonen eller høre Tivoli-Gardens julekoncert i Koncertsalen den 13. december.

Samme dag er der traditionen tro det stemningsfulde og smukke Lucia-optog, hvor op mod 100 luciasangere, bærer lys gennem Tivoli. I år sluttes julen i Tivoli af med fyrværkeri. Den 25., 26. og 31. december er der således store fyrværkerishows, når mørket er faldet på.

Sæsonen og året 2022 slutter i det hele taget af med fest og farver, når Tivoli holder åbent Nytårsaften. Gæsterne bydes på god mad, bobler og feststemning på flere af restauranterne og et fyrværkerishow.

LÆS OGSÅ