Kaffegløgg - gløgg på en helt ny måde

Er du klar til at prøve en helt ny type gløgg?

Kaffegløgg
© Nespresso

Du kender den klassiske gløgg, og du har sikkert også smagt den hvide version. Hvis du har mod på en helt ny version, giver vi dig her en opskrift på en kaffegløgg.

Den nye opskrift er - naturligt nok - udviklet af Nespresso, der laver den med deres Forest Black kapsel, men du kan naturligvis eksperimentere med andre kaffetyper også.

Her giver vi dig Nespressos kaffe-ambassadør, Niels Østergaards, opskrift på en alternativ gløgg til juletiden.

Det skal du bruge:
1 kapsel Forest Black
200 ml. kraftig rødvin
10 tsk. sukker
1 kanelstang
2 (ende)skiver mandarin eller appelsin
1 tsk. rosiner
1 tsk. mandelsplitter

Sådan gør du:
I en kande, fx. Carafe, tilføjer du kanelstang og skiverne af mandarin, der er blevet presset, så saften løber ud.

Bryg dernæst en Forest Black over ingredienserne og lad det stå i et par minutter efter endt brygning.

Imens: Hæld 200 ml rødvin i din Barista, hvis du har sådan én, sammen med 10 tsk. sukker – sæt den i gang på ’Hot Milk’-indstillingen, der roligt varmer rødvinen op. Brug en gryde, hvis du ikke har en Barista.

Når rødvinen er varmet op, tager du kanelstang og skiverne af mandarin ud af kanden med kaffe, med en ske eller gaffel. Du kan også vælge at lade det blive i, så der trækkes endnu mere smag ud.

Dernæst hælder du rødvinen over kaffen og rører rundt.

I kopper tilføjer du hver 1 tsk. rosiner og mandelsplitter og hælder en portion af din kaffegløgg op.

Servér og nyd!

Læs også: