Papirsblomster, blomster af papir, blomsterbuket
© Almeja

4 miljøvenlige alternativer til blomsterbuketten

Levetiden på friske afskårne blomster ligger gennemsnitligt på 12 dage. Vi har derfor samlet fire alternativer, som er smukke og dekorative hele året rundt.

Blomsterbuketten får selskab

Evighedsblomsterne tog os alle med storm for et par år siden, og deres budskab er kommet for at blive. Udover at være smukke er de stilstående blomster også både praktiske og et mere bæredygtigt alternativ til den friske buket, fordi de, som navnet indikerer, kan holde “for evigt.”

De klassiske evighedsblomster får nu farverigt selskab af smukke, hjemmelavede blomster, som vrimler frem i både butikker og på sociale medier.

De hjemmelavede blomster laves blandt andet af papir, plast og perler og ser overraskende virkelighedstro ud. Derudover kan de på samme måde som de klassiske evighedsblomster holde år efter år.

Papirsblomster

Papirsblomster har for alvor fået en rennæsance, og aldrig har de set mere ægte og levende ud, end de gør, når de laves i dag. Og netop dét, vil de blive ved med! Hvis ikke du stiller dem i direkte sol, holder de sig nemlig fine og “friske” år efter år.

Vi er vilde med papirblomsternes mange detaljer og nøje udvalgte farver, som gør, at man nemt kan forveksle dem med friske blomster.

Hos Studio Almeja Space laver de de smukkeste blomster af papir, og du kan endda komme på workshop hos dem, hvor du lærer at lave de fine kreationer selv. Læs mere her.

Genbrugsblomster

Det danske high-end brand Reevein Studios giver de friske buketter kamp til stregen med deres håndlavede kunst. Gennem deres værker fortolker de på naturens skønhed og foreviger den i virkelighedstro blomster.

Deres fine alternativ er et modsvar til blomsterindustriens overforbrug af importerede blomster fra udlandet, som er en stor belastning for miljøet.

Deres produkter er lavet hovedsageligt af genbrugte plastikflasker og tapioka blomster. Derudover kan man tilpasse dem til sine egne vaser, da de kan klippes til i højden. Læs mere her.

Perleblomster

Det er lidt nemmere at spotte, at der ikke er tale om ægte blomster, når man støder på en buket af perleblomster. Perleblomsterne har nogle andre strukturer og former end ægte blomster, men de har samtidig noget særligt kunstnerisk over sig.

Dette kombineret med de smukke og ofte kraftige farver, blomsterne laves i, gør dem særligt iøjnefaldende og livlige.

Perleblomsterne laves ligesom papirsblomsterne i et væld af varianter og skønne farvekombinationer. Deres detaljerighed gør, at de både er smukke alene samt i mindre og større buketter.

Roté Copenhagens skønne univers byder på masser af farverige, håndlavede perleblomster. Læs meget mere her.

Økosystemer

Hvis man er mere til de grønne planter end til de farverige buketter, så er Green Factorys økosystemer det perfekte alternativ. De laver nemlig unikke og smukke glasterrarier i forskellige former og størrelser, så de passer til alles hjem.

Deres planter er alle fra europæiske producenter, som samles i deres håndlavede glasmontre i Paris.

Økosystemerne kræver minimal vedligeholdelse og står smukke år efter år. Læs mere her.

LÆS OGSÅ