3 slags konfekt
En simpel grundopskrift på trøffel kan føre til mange ting. Læs med her og få mundvandet på gled.
AfMaria Meldgaard
Trøffelkugler med knas af rugbrød
Ca. 10-12 stykker
Rugbrødsknas, der er ristet i sukker og smør, blandes med knuste kaffebønner. Det smager super skønt.
Det skal du bruge:
- 1/3 af trøffelmassen
- 3 skiver rugbrød uden kerner
- 5 stk. kaffebønner
- 25 g. smør
- 3 spsk. sukker
Sådan gør du:
- Rist brødet godt i en brødrister. Det skal være helt hårdt.
- Afkøl rugbrødet, og bræk det i mindre stykker.
- Kom brød og kaffebønner i en kaffekværn, blender eller foodprocessor, og blend. Det skal ikke være pulver, men stadig have lidt struktur.
- Smelt smør og sukker på en pande, og rist brødet heri.
- Læg på bagepapir, og afkøl helt.
- Form trøffelmassen til kugler, som du ruller i rugbrødsknaset.
- Lad trøflen stivne i køleskab, indtil den skal serveres.
Trøffel med mandel og kakao
Ca. 10-12 stykker
De hele mandler der gemmer sig i trøflen, får velsmagende følgeskab af lidt æblegelé.
Det skal du bruge:
- 1/3 af trøffelmassen
- 10-12 stk. hele mandler
- 2 spsk. æblegelé
- Kakao
Sådan gør du:
- Tril kugler af trøffel.
- Brug en mandel til at trykke et hul i hver kugle, så der er plads til både æblegelé og mandel.
- Kom nu en anelse gelé i hver hul, og stik herefter mandlen ind.
- Luk hullet ved at trykke trøffelmassen til, og form kuglen som en mandel.
- Rul i kakao, og opbevar koldt.
Tip: Mandler og æblegele kan byttes ud med brændte mandler, hvis man ønsker endnu mere sødme og knas.