Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

3 slags konfekt

En grundopskrift på trøffel kan føre til mange ting ...

© Anders Schønnemann

Chokoladetrøffel
Ca. 30 stykker i alt

smør 75 g
piskefløde ¾ dl
chokolade 300 g mørk

• Forbered trøffelmassen ved at komme smør og fløde i en mindre gryde, og smelt smørret, mens du rører.
• Bræk chokoladen i mindre stykker, og vend i fløden. Tag fra komfuret, og lad chokoladen smelte i et par minutter, uden at du rører i den.
• Hvis chokoladen er smeltet, og du kan røre massen lind og ensartet, gør du det. Hvis chokoladen endnu ikke er smeltet, tager du den over på komfuret igen, og lader den smelte langsomt under omrøring.
• Når trøffelmassen er helt homogen, skal den håndteres på tre måder:
• Start med opskriften på skåret trøffel med pistacie, og hæld en 1/3 af trøffelmassen i et lille firkantet plastikbæger på ca. 15 x 15 cm. Hop derefter til opskriften herunder, og fortsæt.
• Resten af trøffelmassen lader du blive i skålen, dækker med film, og sætter i kølskabet, så den kan stivne. Det tager ca. 4 timer, hvorefter den skal være fast, men formbar.
• Hvis den er for blød, lader du den stå ca. en time mere.
• Denne portion skal senere deles i to dele.

Skåret trøffel med pistacie
Tip: I stedet for pistacie kan du drysse tørrede tranebær henover trøffelen. Eller blande de to.

Ca. 10 stykker

trøffelmasse 1/3 heraf
pistacie 3-4 spsk. grofthakkede usaltede

• Tag plastikbægeret, du fyldte med 1/3 af trøffelmassen ovenfor.
• Lad massen stivne i ca. 30 min.
• Drys pistaciekerner over, sæt låg på, eller dæk med film, og lad stivne i køleskab 5-6 timer eller natten over.
• Buk kanterne på bægeret lidt udad, og bank forsigtig det hele stykke trøffel ud på et bræt.
• Skær i lange skiver, og servér.

Tip: Hvis trøffelen er svær at lirke ud af formen, kan du skære den første skive i formen og lirke den ud, så det er lettere med resten.

Trøffelkugler med knas af rugbrød
Rugbrødsknaset, der er ristet i sukker og smør, blander vi med knuste kaffebønner. Det er så godt.

10-12 stykker

trøffelmasse 1/3 heraf
rugbrød 3 skiver uden kerner
kaffebønner 5 stk.
smør 25 g
sukker 3 spsk.

• Rist brødet godt i en brødrister. Det skal være helt hårdt.
• Afkøl rugbrødet, og bræk det i mindre stykker.
• Kom brød og kaffebønner i en kaffekværn, blender eller foodprocessor, og blend. Det skal ikke være pulver, men stadig have lidt struktur.
• Smelt smør og sukker på en pande, og rist brødet heri.
• Læg på bagepapir, og afkøl helt.
• Form trøffelmassen til kugler, som du ruller i rugbrødsknaset.
• Lad trøffelen stivne i køleskab, indtil den skal serveres.

Trøffel med mandel og kakao
De hele mandler, der gemmer sig i trøffelen, får velsmagende følgeskab af lidt æblegelé.

10-12 stykker

trøffelmasse 1/3 heraf
mandler 10-12 stk. hele
æblegelé 2 spsk.
kakao

• Tril kugler af trøffel.
• Brug en mandel til at trykke et hul i hver kugle, så der er plads til både æblegelé og mandel.
• Kom nu en anelse gelé i hver hul, og stik herefter mandelen ind.
• Luk hullet ved at trykke trøffelmassen til, og form kuglen som en mandel.
• Rul i kakao, og opbevar koldt.

Tip: Mandler og æblegele kan byttes ud med brændte mandler, hvis man ønsker endnu mere sødme og knas.

Relaterede Artikler