Smukke og uimodståelige stykker af hjemmelavet fyldte chokolader.
Ca. 20 stk.
Det skal du bruge:
3 spsk. sukker
50 g hasselnødder
100 g nougat
300 g mørk chokolade
Sådan gør du:
Smelt sukkeret på en pande til karamel. Tilsæt hasselnødder, og tag panden af varmen. Vend rundt, og kom de karamelliserede hasselnødder på et stykke bagepapir og afkøl lidt, inden de hakkes fint.
Smelt nougat over vandbad. Vend karamelliserede hasselnødder med nougat og sæt til side.
Del den ønskede chokolademængde i to portioner, hvor den ene udgør 2/3 af chokoladen, den anden 1/3.
Kom den store portion chokolade i en skål og smelt over vandbad, indtil chokoladen når en temperatur mellem 45-50 °. Chokoladen må ikke overstige 50 °.
Tag skålen af varmen. Rør den resterende lille mængde chokolade – hak den evt. – i den smeltede chokolade – lidt ad gangen, så det smelter helt. Temperaturen skal nu ned på 27-28 °.
Stil skålen med chokoladen tilbage over vandbadet og varm op, til chokoladen har en temperatur på 31-32 °, hvorefter den er arbejdsklar.
Fyld en chokoladeform med chokolade, og bank overskydende chokolade fra. Lad chokoladen stivne. Kom evt. formen i køleskabet et øjeblik. Fordel nu nougatkrokant i hver chokoladehul, og lav et låg af chokolade.
Lad chokoladen stivne, inden du banker chokoladerne ud af formen.