Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Portvins-karameller

Forkæl dine gæster med en snack der smelter i munden.

portvinskarameller

© Pernille Greve

Portvins-karameller

ca. 15 stk.

Det skal du bruge:

  • 65 g brun farin
  • 1,25 dl piskefløde
  • 35 g glukosesirup
  • Et nip havsalt
  • 1 spsk. god portvin
  • 30 g god mørk chokolade, (ca. 60-70 %)
  • Bronzestøv
  • Rød skovsyre

Sådan gør du:

  1. Kom brun farin, fløde, glukosesirup og salt op i en gryde, og bring det i kog.
  2. Lad det koge, indtil det tykner og bliver gyldent.
  3. Tilsæt chokolade og portvin, og kog karamellen videre, til det har en temperatur på 120 grader. Rør godt i karamellen, mens det koger.
  4. Hæld chokoladekaramellen i nogle små silikoneforme.
  5. Stil formene på frost i mindst 3-4 timer eller natten over (eller til de skal bruges – kan holde sig i 3 måneder på frost).
  6. Befri karamellerne fra silikoneformen, pensl med lidt bronzestøv, og pynt med skovsyre.

Tip:

Har du ikke en lille silikoneform, kan du anvende en form (10 x 10 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Massen stilles på køl natten over. Fjern bagepapiret, og skær ud i små stykker.