Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julekarameller med fløde og kanel

Dejligt indslag på fadet med julegodter. Eller pak dem enkeltvis ind i slikpapir, og forær en pose væk i værtindegave.

© Lars Ranek

Opskrift: Julekarameller med fløde og kanel

Du skal bruge:

  • sukker 250 g
  • piskefløde 3 dl
  • glukosesirup 180 g
  • stødt kanel 2 tsk.
  • lidt salt

Sådan gør du:

  1. Hæld sukkeret i en tykbundet gryde, og lad det smelte ved middelvarme.
  2. Varm piskefløde og glukosesirup op i en anden gryde.
  3. Når al sukkeret er smeltet, og karamellen har taget en lille smule farve, tilsættes fløde- og glukoseblandingen lidt ad gangen, mens du rører hele vejen rundt i gryden med fx en dejskraber.
  4. Lad blandingen koge ved middelvarme, til den er 122°. Kontrollér temperaturen med et madtermometer.
  5. Tilsæt stødt kanel og salt, når karamellen er næsten færdig.
  6. Rør grundigt igennem, og hæld straks karamellen over i en form eller en ramme smurt med lidt olie.
  7. Lad karamellen køle lidt af, før den skæres ud i passende stykker.

Relaterede Artikler