Orangetter

Chokolade og appelsin er som skabt til hinanden og samtidig lidt juleagtig. Her få du opskriften på små orangestænger, der smager fantastisk.

© Ulf Svane

Opskrift på organgestænger med chokolade

appelsiner 3 stk. økologiske mineralvand 500 g sukker 250 g vanilje 1 stang, flækket med kornene skrabet ud • Skyl appelsinerne, og skræl dem, så der kommer 3-4 stykker skal ud af en appelsin. • Bring almindeligt postevand i kog i en stor gryde. Kom skallerne i, og lad dem koge i ca. 2 min. Hæld skallerne i en sigte. Gentag dette to gange mere. • Bring mineralvand, sukker og vanilje i kog. Tilsæt skallerne, og lad dem småkoge i ca. 5 min. Lad gryde og indhold afkøle helt. • Bring atter gryden i kog, og lad den koge i 1 minut. Afkøl. Dette tillader appelsinskallerne at optage sukkeret på en rigtig måde. Gentag derefter hele processen med at koge i 5 min. osv. • Lad gerne skallerne modne i lagen natten over. Skær derefter de afkølede skaller i strimler, og læg dem på et stykke bagepapir på en bagerist for at lade dem tørre natten over. • Appelsinskallerne er derefter klar til brug. Enten kan man overtrække dem med mørk tempereret chokolade eller bruge dem som fyld.

Relaterede Artikler