Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Orangetter

Chokolade og appelsin er som skabt til hinanden og samtidig lidt juleagtig. Her få du opskriften på små orangestænger, der smager fantastisk.

© Ulf Svane

Opskrift på organgestænger med chokolade

Du skal bruge:

  • appelsiner 3 stk. økologiske
  • mineralvand 500 g
  • sukker 250 g
  • vanilje 1 stang, flækket med kornene skrabet ud

Sådan gør du:

  1. Skyl appelsinerne, og skræl dem, så der kommer 3-4 stykker skal ud af en appelsin.
  2. Bring almindeligt postevand i kog i en stor gryde. Kom skallerne i, og lad dem koge i ca. 2 min. Hæld skallerne i en sigte. Gentag dette to gange mere.
  3. Bring mineralvand, sukker og vanilje i kog. Tilsæt skallerne, og lad dem småkoge i ca. 5 min. Lad gryde og indhold afkøle helt.
  4. Bring atter gryden i kog, og lad den koge i 1 minut. Afkøl. Dette tillader appelsinskallerne at optage sukkeret på en rigtig måde. Gentag derefter hele processen med at koge i 5 min. osv.
  5. Lad gerne skallerne modne i lagen natten over. Skær derefter de afkølede skaller i strimler, og læg dem på et stykke bagepapir på en bagerist for at lade dem tørre natten over.
  6. Appelsinskallerne er derefter klar til brug. Enten kan man overtrække dem med mørk tempereret chokolade eller bruge dem som fyld.