Solbær-konfekt

Delikat konfekt, der vil imponere dine gæster.

Lækre juleopskrifter fra Ditte Julie Jensen
© Pernille Greve

Solbær-konfekt

8-10 stk.

Det skal du bruge:

  • 250 g rå marcipan
  • 1 spsk. solbærstøv
  • 100 g nougat
  • 100 g hvid chokolade
  • Chokoladekugler (i rosa nuancer)
  • Rød skovsyre

Sådan gør du:

  1. Tag 125 g marcipan og ælt sammen med solbærstøv.
  2. Udrul solbærmarcipan i 2-3 mm's tykkelse, gerne lidt cirkelformet.
  3. Gør det samme med den neutrale marcipan.
  4. Smelt forsigtigt nougaten i en tykbundet gryde.
  5. Placér solbærmarcipanen på et stykke bagepapir, smør den smeltede nougat ud over, og afslut med den neutrale marcipan.
  6. Stil konfekten på køl i mindst 2 timer.
  7. Udstik herefter 8-10 små konfektstykker (ca. 4-5 cm i diameter).
  8. Temperér den hvide chokolade, og dyp de små konfektstykker i chokoladen.
  9. Dekorér med lidt solbærstøv, chokoladekugler og skovsyre.