Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Konfekthjerter og marcipan

Konfekthjerter fyldt med glasur.

© bobedre.dk

200 g ren, rå marcipan
100 g smuttede, fintmalede mandler
korn af ½ vaniljestang
1 æg (deles i blomme og hvide)
flormelis til udrulning

Pynt og fyld:
100 g flormelis
2-3 tsk. citronsaft
strimlet sukat eller coctailbær

Ælt marcipan med mandler, vanilje og 2 spsk. af æggehviden. Udrul dejen 6-7 mm tykt på flormelis-drysset bagepapir, og udstik ca. 5 cm store hjerter. Brug en udstiksform eller skær i hånden. Tril marcipanresterne til tynde pølser, læg dem ovenpå, og tryk riller i dem med en træpind.

Pensl hjerternes rillede kanter med æggeblomme, rørt sammen med 2 spsk. vand. Bag kagerne i en 200 grader varm ovn i 5-6 minutter. Fyld dem med glasur, og læg pynten på kagerne, inden glasuren stivner.

Hjemmelavet økologisk marcipan:
Mal eller blend 250 g økologiske mandler med skal. Bland 2,5 spsk. økologisk honning og 2 tsk. rosenvand. Mos mandelmassen med en gaffel, og ælt den derefter med hænderne til en sammenhængende og smidig dej. Økologisk marcipan smuldrer nemt, men smager himmelsk.