
Lækre konfekthjerter
Hjerterne er fyldt med glasur og smager himmelsk.
AfErik Rimmer, Birgit Kaarvig og Charlotte Ravnholt
Konfekthjerter
Det skal du bruge:
- 200 g ren, rå marcipan
- 100 g smuttede, fintmalede mandler
- korn af ½ vaniljestang
- 1 æg (deles i blomme og hvide)
- flormelis til udrulning
Pynt og fyld
- 100 g flormelis
- 2-3 tsk. citronsaft
- strimlet sukat eller coctailbær
Sådan gør du:
- Ælt marcipan med mandler, vanilje og 2 spsk. af æggehviden.
- Udrul dejen 6-7 mm tykt på flormelis-drysset bagepapir, og udstik ca. 5 cm store hjerter.
- Brug en udstiksform eller skær i hånden.
- Tril marcipanresterne til tynde pølser, læg dem ovenpå, og tryk riller i dem med en træpind.
- Pensl hjerternes rillede kanter med æggeblomme, rørt sammen med 2 spsk. vand.
- Bag kagerne i en 200 grader varm ovn i 5-6 minutter.
- Fyld dem med glasur, og læg pynten på kagerne, inden glasuren stivner.
Hjemmelavet økologisk marcipan
Sådan gør du:
- Mal eller blend 250 g økologiske mandler med skal.
- Bland 2,5 spsk. økologisk honning og 2 tsk. rosenvand.
- Mos mandelmassen med en gaffel, og ælt den derefter med hænderne til en sammenhængende og smidig dej.
- Økologisk marcipan smuldrer nemt, men smager himmelsk.