Pâte de fruit ... eller, som vi siger på dansk: FLÆSK

En klassiker til den søde tand, og som endda er nem at lave.

© Anders Schønnemann

Pâte de fruit

Ca. 20 stk.

Det skal du bruge:

  • 15 g. Pektin (eller “geleringspulver til marmelade”)
  • 25 g. sukker
  • 250 g. hindbærpuré
  • 250 g. sukker
  • 35 g. glukosesirup
  • 35 g. honning
  • Ca. 1⁄4 tsk. citronsaft
  • Sukker til rulning

Sådan gør du:

  1. Bland pektin og 25 g sukker i en lille skål. Kom puréen i en gryde, tilsæt pektin-sukker-blandingen, og bring det hele i kog.
  2. Tilsæt så resten af sukkeret, glukosen og honningen, og lad det koge til 105°. Mål efter med et termometer. Tilsæt citronsaft, og bland det hele rundt.
  3. Hæld blandingen i en form (ca. 18 x 18 cm) foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag. Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes grundigt i sukker.
  4. Opbevar stykkerne tørt og køligt.