Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pâte de fruit ... eller, som vi siger på dansk: FLÆSK

En klassiker til den søde tand, og som endda er nem at lave.

© Anders Schønnemann

Ca. 20 stk.

Pektin 15 g (eller “geleringspulver til marmelade”)
Sukker 25 g
Hindbærpuré 250 g
Sukker 250 g
Glukosesirup 35 g
Honning 35 g
Citronsaft ca. 1⁄4 tsk.
Sukker til rulning

• Bland pektin og 25 g sukker i en lille skål. Kom puréen i en gryde, tilsæt pektin-sukker-blandingen, og bring det hele i kog.
• Tilsæt så resten af sukkeret, glukosen og honningen, og lad det koge til 105°. Mål efter med et termometer. Tilsæt citronsaft, og bland det hele rundt.
• Hæld blandingen i en form (ca. 18 x 18 cm) foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag. Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes grundigt i sukker.
• Opbevar stykkerne tørt og køligt.

Relaterede Artikler