Pâte de fruit ... eller, som vi siger på dansk: FLÆSK

En klassiker til den søde tand, og som endda er nem at lave.

Pâte de fruit © Anders Schønnemann

Pâte de fruit

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Det skal du bruge:

  • 1½ g Pektin (eller “geleringspulver til marmelade”)
  • 2½ g sukker
  • 25 g hindbærpuré
  • 25 g sukker
  • 3½ g glukosesirup
  • 3½ g honning
  • ¼ tsk. citronsaft
  • Sukker til rulning

Sådan gør du:

  1. Bland pektin og 25 g sukker i en lille skål. Kom puréen i en gryde, tilsæt pektin-sukker-blandingen, og bring det hele i kog.
  1. Tilsæt så resten af sukkeret, glukosen og honningen, og lad det koge til 105°. Mål efter med et termometer. Tilsæt citronsaft, og bland det hele rundt.
  1. Hæld blandingen i en form (ca. 18 x 18 cm) foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag. Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes grundigt i sukker.
  1. Opbevar stykkerne tørt og køligt.