Pâte de fruit ... eller, som vi siger på dansk: FLÆSK

En klassiker til den søde tand, og som endda er nem at lave.

© Anders Schønnemann

Ca. 20 stk.

Pektin 15 g (eller “geleringspulver til marmelade”)
Sukker 25 g
Hindbærpuré 250 g
Sukker 250 g
Glukosesirup 35 g
Honning 35 g
Citronsaft ca. 1⁄4 tsk.
Sukker til rulning

• Bland pektin og 25 g sukker i en lille skål. Kom puréen i en gryde, tilsæt pektin-sukker-blandingen, og bring det hele i kog.
• Tilsæt så resten af sukkeret, glukosen og honningen, og lad det koge til 105°. Mål efter med et termometer. Tilsæt citronsaft, og bland det hele rundt.
• Hæld blandingen i en form (ca. 18 x 18 cm) foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag. Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes grundigt i sukker.
• Opbevar stykkerne tørt og køligt.

Relaterede Artikler