Jul —
Konfektkugler
Nemme konfektkugler lavet på en base af sandkage.
Tekst — Maria Meldgaard
Konfektkugler
Disse nemme konfektkugler laves på en base af sandkage. Køb den færdig, eller bag den efter klassisk opskrift.
Ca. 18 stk.
Det skal du bruge:
- 150 g sandkage
- 3 spsk stærk kaffe
- 1 økologisk appelsin
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl havregryn
- 50 g blødt smør
- 100 g mandelflager
- Flormelis
Sådan gør du:
- Smuldr sandkage i en skål, og rør med kaffe.
- Riv skal fra halvdelen af appelsinen heri.
- Rør vaniljesukker, havregryn og smør heri.
- Rør, indtil du har en jævn, lind og formbar dej. Spæd eventuelt til med mere kage eller saft fra appelsinen.
- Form dejen til kugler, og vend i mandelflager. Drys med flormelis, og stil koldt indtil servering.