Hvid Glögg - Christinas aromatiske juledrik

Når smykkedesigner og formgiver Christina Bizzarro inviterer til julekomsammen, serveres der ofte denne dejlige juledrik.

© Kristian Septimius Krogh

Til en flaske tør hvidvin skal der bruges:

ESSENS:
2,5 dl vand
2 stk kanelstænger
2-3 Stjerneanis
10 nelliker
50-60 g rørsukker

FYLD:
50 g mandler
½ usprøjtet appelsin
1 stk. ingefær skåret i små stykker
1 stjerneanis per person
Brun rom ca. 1 dl.

Evt. hyldeblost

Kog vand, sukker, kanelstænger, stjerneanis og nelliker sagte i en halv time. Lad det trække natten over. Alternativt kan man også koge essensen i ca., 2 timer ved svag varme og derefter bruge den med det samme. Si de hele krydderier og “grums” fra essensen.

Smut mandlerne, skær ingefæren i små tern og appelsinen i tynde skiver, der skæres i mindre stykker. Fordel mandler, ingefær, appelsinstykker og stjerneanis (1 i hvert glas) i smukke glas eller krus.

Hæld essens og vin sammen og varm langsomt op - tilsæt rom efter smag i sidste øjeblik.
Hæld drikken over fyldet i glassene.
Sød evt. drikken med lidt hyldeblomst

Brug en kanelstang i hvert glas til at røre rundt med.

Relaterede Artikler