Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvid Glögg - en aromatisk juledrik

Når smykkedesigner og formgiver Christina Bizzarro inviterer til julekomsammen, serveres der ofte denne dejlige juledrik.

© Kristian Septimius Krogh

Hvid gløgg

Til en flaske tør hvidvin skal der bruges:

Essens

  • 2,5 dl vand
  • 2 stk kanelstænger
  • 2-3 Stjerneanis
  • 10 nelliker
  • 50-60 g rørsukker

Fyld

  • 50 g mandler
  • ½ usprøjtet appelsin
  • 1 stk. ingefær skåret i små stykker
  • 1 stjerneanis per person
  • Brun rom ca. 1 dl.
  • Evt. hyldeblomst

Sådan gør du:

  1. Kog vand, sukker, kanelstænger, stjerneanis og nelliker sagte i en halv time.
  2. Lad det trække natten over. Alternativt kan man også koge essensen i ca., 2 timer ved svag varme og derefter bruge den med det samme.
  3. Si de hele krydderier og “grums” fra essensen.
  4. Smut mandlerne, skær ingefæren i små tern og appelsinen i tynde skiver, der skæres i mindre stykker.
  5. Fordel mandler, ingefær, appelsinstykker og stjerneanis (1 i hvert glas) i smukke glas eller krus.
  6. Hæld essens og vin sammen og varm langsomt op - tilsæt rom efter smag i sidste øjeblik.
  7. Hæld drikken over fyldet i glassene.
  8. Sød evt. drikken med lidt hyldeblomst
  9. Brug en kanelstang i hvert glas til at røre rundt med.