
Hvid Glögg - en aromatisk juledrik
Når smykkedesigner og formgiver Christina Bizzarro inviterer til julekomsammen, serveres der ofte denne dejlige juledrik.
AfLise Septimius Krogh
Hvid gløgg
Til en flaske tør hvidvin skal der bruges:
Essens
- 2,5 dl vand
- 2 stk kanelstænger
- 2-3 Stjerneanis
- 10 nelliker
- 50-60 g rørsukker
Fyld
- 50 g mandler
- ½ usprøjtet appelsin
- 1 stk. ingefær skåret i små stykker
- 1 stjerneanis per person
- Brun rom ca. 1 dl.
- Evt. hyldeblomst
Sådan gør du:
- Kog vand, sukker, kanelstænger, stjerneanis og nelliker sagte i en halv time.
- Lad det trække natten over. Alternativt kan man også koge essensen i ca., 2 timer ved svag varme og derefter bruge den med det samme.
- Si de hele krydderier og “grums” fra essensen.
- Smut mandlerne, skær ingefæren i små tern og appelsinen i tynde skiver, der skæres i mindre stykker.
- Fordel mandler, ingefær, appelsinstykker og stjerneanis (1 i hvert glas) i smukke glas eller krus.
- Hæld essens og vin sammen og varm langsomt op - tilsæt rom efter smag i sidste øjeblik.
- Hæld drikken over fyldet i glassene.
- Sød evt. drikken med lidt hyldeblomst
- Brug en kanelstang i hvert glas til at røre rundt med.