Risalamandekager
© Pernille Greve

Små risalamande-kager

Har du rester tilovers fra risengrøden? Så brug dem til at skabe disse smukke mini-risalamande-kager og overrask dine julegæster med en alternativ og lækker dessert.

Mini-risalamande-kager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 små kager

Det skal du bruge:

    Mazarinkage

    • ¼ vaniljestang
    • 17 g lyst rørsukker
    • 25 g ren, rå marcipan
    • 25 g blødt smør
    • ½ æg
    • 12 g mandelmel

    Risalamande mousse

    • ¾ blad husblas
    • ½ vaniljestang
    • ½ spsk. flormelis
    • ¾ dl færdigkogt risengrød
    • ¾ dl piskefløde
    • 10 amarenakirsebær

    Kirsebærgelé

    • blad husblas
    • ½ dl god amarenakirsebærsauce
    • ½ citron, saften
    • ½ spsk. lyst rørsukker

    Sådan gør du:

    Mazarinkage

    1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker, marcipan og smør sammen, indtil alle klumper er væk.
    1. Tilsæt ægget. Tilsæt derefter mandelmel og vend det hele forsigtigt sammen. Kom dejen i en sprøjtepose og klip et passende hul.
    1. Placér kageringene/formene på en bageplade beklædt med bagepapir.
    1. Fyld ligeligt dej i de fire små forme (9 cm i diameter). Bag dem ved 180° i 12-15 minutter. Lad dem køle helt ned.
    1. Placér kagerne med kagering på en tallerken og kom kageplast ned langs kanten af formen.

    Risalamande mousse

    1. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 10-20 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en lille kniv. Mas kornene sammen med flormelissen. Rør vaniljesukker og den færdige risengrød sammen.
    1. Varm 2 spsk. piskefløde op og rør den udblødte husblas ud heri. Rør den sammen med risengrødsblandingen. Pisk resten af fløden til en let pisket flødeskum og vend den i risengrøden.
    1. Kom moussen i en sprøjtepose.
    1. Placér ca. 5 amarenakirsebær på hver bund og fyld herefter ligeligt med mousse i hver form. Giv dem nogle lette bank, så overfladen glattes og eventuelt lufthuller bankes væk.
    1. Stil dem på køl i mindst 2 timer.

    Kirsebærgelé

    1. Læg husblassen i blød i koldt vand indtil brug. Varm kirsebærsauce, citronsaft og sukker op i en gryde. Varm lagen til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og smelt den udblødte husblas heri.
    1. Lad geléen svale på køkkenbordet, indtil den er lillefingervarm, og hæld den forsigtigt over kagerne.
    1. Sæt kagerne tilbage på køl i 1 time eller natten over.
    • Dekorér de små kager med amarenakirsebær, hvid chokoladepynt og rød skovsyre.

    LÆS OGSÅ