Årets julekage er velkrydret og smuk i al sin enkelhed. Kagen indeholder masser af dadler, som bidrager med en god smag og masser af saftighed, og den minder lidt om den engelske sticky pudding. Karamelsaucen hældes over kagen før servering, og resten serveres sammen med kagen til dem, der slet ikke kan få nok.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Julekage
45
g
udstenede bløde dadler, fx medjoul
⅓
dl
vand
35
g
hvedemel
¼
tsk.
bagepulver
¼
tsk.
vaniljesukker
½
tsk.
stødt nellike
½
tsk.
stødt kanel
20
g
smør
30
g
brun farin
½
æg
½
dl
sødmælk
15
g
valnødder
Karamelsauce
16
g
brun farin
5
g
smør
¼
dl
piskefløde
Pynt
guldstøv
Sådan gør du
Julekage
Tænd ovnen på 160º varmluft.
Hak de udstenede dadler groft, og kom dem i en gryde.
Hæld vand over dadlerne, og kog op.
Tag gryden af varmen, og afkøl dadlerne, før de moses med en gaffel til en “pasta”. Er de svære at få most, så kom dem i en blender, og kør dem til en dadel-“pasta”.
Bland hvedemel med bagepulver, vaniljesukker og krydderier.
Pisk smør og brun farin blødt.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Tilsæt melblandingen og mælk, og rør til sidst dadlerne i dejen.
Hak nødderne groft, og vend i dejen.
Fordel dejen i en smurt julekageform, ²⁄³ fyldt, og bag den i ca. 45 min.
Sluk for ovnen, og lad kagen stå i ovnen i yderligere ca. 15 min.
Tag kagen ud, og afkøl på en bagerist, før den vendes ud.
Karamelsauce
Kom brun farin, smør og halvdelen af fløden i en gryde, og kog op.
Rør forsigtigt til den brune farin er opløst til en lysebrun karamel.
Tag gryden af varmen, og rør resten af fløden i.
Afkøl karamelsaucen.
Servering
Anret julekagen på et fad, og hæld karamelsauce over.
Drys med lidt guldstøv, og servér resten af karamelsaucen til kagen.