frostet vaniljekage
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på frostet vaniljekage

Luftig, let og lækker. Bagt efter pund til pund-princippet med fin vaniljesmag og hvid chokolade. Få opskriften her.

Frostet vaniljekage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Vaniljekage

  • ¼ vaniljestang
  • 37 g sukker
  • 37 g smør
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • ¾ æg
  • 37 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 25 g hvid chokolade

Vaniljedrys

  • ¼ vaniljestang
  • ½ spsk. sukker
  • sølvdrys til pynt

Sådan gør du

Vaniljekage

  1. Tænd ovnen på 175o.
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Pisk smør, sukker, korn fra vanilje og vaniljesukker luftigt.
  1. Tilsæt æggene et ad gangen.
  1. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen.
  1. Hak chokoladen, og vend i dejen.
  1. Fordel dejen i en smurt form, og bag kagen i 40-50 min. afhængigt af størrelsen på din form.
  1. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
  1. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
  1. Afkøl kagen i formen i ca. 10 min., inden den vendes ud.

Vaniljedrys

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i sukkeret.

Servering

  1. Anret kagen på et fint fad, og drys med vaniljesukker og efterfølgende lidt sølvdrys for et drømmeagtigt frostlook.

LÆS OGSÅ