Opskrift på æble-pæreflæsk med vanilje og timian
© Stine Christiansen, Nordic Skovdal

Opskrift på æble-pæreflæsk med vanilje og timian

Æble-pæreflæsk hører sig julen til! Og denne variant med vanilje og timian vil vække glæde hos enhver med en sød tand. Du får opskriften her.

Æble-pæreflæsk med vanilje og timian

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 6 skiver stegeflæsk
  • ½ tsk. flagesalt
  • friskkværnet peber
  • 1 æbler
  • 1 pærer
  • ½ lille stang vanilje
  • 2 timiankviste
  • ½ tsk. sukker
  • ½ knsp. fint salt
  • rugbrød som tilbehør

Sådan gør du:

  1. Steg kødet sprødt og gyldent på en pande ved middelvarme. Hæld fedtet fra i en skål undervejs.
  1. Krydr med salt og peber og læg skiverne på et stykke køkkenrulle ca. 1 min.
  1. Æbler: Skær æbler og pærer i smalle både og steg dem møre i lidt af fedtet fra flæsket ved middelvarme sammen med vanilje og timian. Smag til med lidt sukker, salt og peber.
  1. Anretning: Læg de stegte æbler oven på flæsket og servér med groft rugbrød.